Taas kerran voisin aloittaa, että pitkästä aikaa... Milloin ei toiminut Vuodatus, milloin oli muuta tekemistä - ja sitähän tuon poikatrion kanssa on riittänyt;) Kesäyön Hullutuksen jälkeen iski täydellinen neuleplääh ja keräsin kaikki neulekamppeet laatikoihin ja vein pois näkyvistä. Kummasti jäi aikaa kaikkeen muuhunkin! Mutta ilmojen kylmetessä on neulomukset kummasti alkaneet vähitellen palata näkyville, työhuoneen pöydällä on taas lankakerä poikineen ja pikkuhiljaa saattaa jotain valmistakin ehkä tulla. Tahti on kyllä kovasti hidastunut KYH:n jälkeen, mutta ennen kuin saan mitään uutta valmista tänne asti, on kaiketi tehtävä pikainen katsaus jo valmistuneisiin:

Kesäyön hullutuksen valmistuneet työt ovat tuossa ylhäällä - kolme villapaitaa, kolmet villasukat, viisi pipoa, kolmet lapaset, vauvan tossut, viisi tiskirättiä, yksi virkattu peittoblokki, sukka-avaimenperä ja virkattu peittotilkku kanssaneulojan perhettä lämmittämään.

 

Ravelrystä löysin ihania Woolly Wormheadin suunnittelemia pipoja, aikaisemmin olen jo neulonut pojille Bubbles- pipot, ja nyt vuorossa olivat Tricable- pipot. Lankana on Cascade 220 (yllätys...) ja puikkoina 3,5 mm:n sukkapuikot. Saman suunnittelijan mallilla neuloin myös kuopukselle Buzzbee-hatun talveksi, lankana edelleen Cascade.

Ja pipoon tietenkin asiaankuuluvasti tossut ja lapaset, tosin pikkuherra on kasvanut niin kovin, että tossut taitavat olla pienet ennen kuin talvi ennättää:)

4,5-vuotiaiden lasten mielestä yksi jos toinenkin lanka kutittaa, mutta onneksi löytyi kutittamaton Drops Merino Extra Fine, josta Dropsin sivuilta löytyneillä ohjeilla neuloutui useamman manauksen -tekniikalla Igor- palmikkoneuleet - vihreänä ja sinisenä, kuinkas muutenkaan. Palmikkoja ei kannattaisi edes kesäyön valoisilla pikkutunneilla ohjeita vilkuilematta, mutta pienoisella korjausliikkeellä näistä tuli ihan mukavat paidat.  Pehmoisen langan käyttökelpoisuudesta en kyllä ole ihan vakuuttunut, sillä aika helposti tuo tuntui jo neulomisvaiheesssa nuhraantuvan.

 

Sarjassamme lisää kutittamattomia pukineita ovat myös harmaa ja myyränruskea Slightly Twisted -pipot. Katy Gregermiksen suunnittelemat pipot löytyivät myös Raverlystä, ihan perusribbiä pienillä palmikkosomisteilla. Lankoina näissä on Sublimen kashmir-merinosekoitetta.

Paikallisesta pikkukirjastosta löytyi Leikkipuistoneuleet- kirjanen ja siitä oli pakko tehdä POKS (Pidän Oikein Kovasti Sinusta)- neulepaita juniorille - hiukan kirjoneuletta, hiukan silmukoita jäljittelevää kirjontaa ja ihana lanka: BC Garn Semilla DK. Ylhäältä alas- neulottava paita valmistui tosi reippaassa tahdissa, hihoihin taisin tehdä yhden vihreän raidan ohjetta enemmän.

Mitäpä muuta? Perustiskirättejä Hjertegarnin Blend Bamboosta ja Lily Sugar'n Creamista, seiskaveikka lapasia ja sukkia muksuille oman pään mukaan kuvioituina, sukista ei vielä olekaan "ryhmäkuvaa" parempaa kuvaa;)

:

Pienin kyhäelmäni oli sukka-avaimenperä (Mini Sock Key Chain) ihanaisen Dream in Color Smooshyn jämistä 2,25 mm:n sormikaspuikoilla:

Hedera -sukatkin valmistuivat, pitää muistaakin ottaa niistä vielä kuva ja KYH-projektien ulkopuolella valmistui miehen villapaita Dropsin Karismasta (vihdoinkin...), mutta enpä ole sitä vielä ehtinyt miehen päällä näkemään. Palataan siihen kunhan saan siitä kuvan, pöydän päällä kiireessä kuvattuna se ei todellakaan näyttänyt hyvältä. Mutta sainpas ainakin suurimman osan jo tänne, tästä voipi sitten taas jatkaa:)

Kaunista syksyä,

Outi