Onpa tosiaan aika kulunut - käsitöitä on valmistunut vino pino, mutta tärkeimpänä kaikista perheemme on kasvanut  tammikuun loppupuolella ja aika on sen jälkeen lentänyt!

Joten tässä kuvakavalkadia valmistuneista neulomuksista lyhyiden juttujen kera:

6435361913_311eebb363.jpg

Marraskuun puolella testineuloin Pirren ohjeen Dalliance-myssyyn (rav.link). Lankana on Hopeasäikeen ihana merino ja puikkoina 3,5 mm. Omaan päähän istuu ehkä paremmin myssyn pipo -versio, mutta aivan ihana malli neuloa, suosittelen!

Joulukuun alussa sain vihdoin viimein valmiiksi ensimmäisen Wollmeise- neuleeni (Wollmeise 100% Merino Superwash, sävy Herzblut), Honeybee Cardiganin. Ihana mallineule, joka ei missään vaiheessa tuntunut tylsältä neuloa eikä saumojakaan tullut ommeltavaksi kuin kainaloihin. Laura Chaun suunnitteleman neuleen ohje oli hyvin kirjoitettu ja mallineuleeseen oli selventävä kuvasarjakin, joten metsään tämän kanssa ei voinut mennä:) Puikkoina oli 3 mm Addit. Kuvahan oli pakko ottaa heti työn valmistuttua, jolloin tuo ei mahtunut vatsan kohdalta kiinni - mutta nyt Honeybee Cardigan yksi parhaiten istuvista neuleista, mitä itse olen tehnyt.

6442833413_692cb5f833.jpg

Myöskin parit sukat ovat pudonneet puikoilta:

6455923561_d006cc23f2.jpg

Jenni Östermannin suunnittelemat Bones- sukat Shibuin sukkalangasta 2,5 mm:n puikoilla. Shibui Socks oli tuntumaltaan ja kierteeltään mukavaa neulottavaa, mutta lätäköityi vähän enemmän kuin olin ajatellut.

6812703110_a655853f29.jpg

7 Veljeksestä pitsisukat Charlene Schurch'n kirjasta löytyneellä Cloverleaf Eyelet Cable -mallineuleella 3,5 mm:n puikoilla. Kivat peruspitsisukat lahjakoppaan viskattavaksi.

Tammikuun myötä tuli tavoitteeksi tikutella ufoutuneet palapeitot pois ennen kuin vauva syntyy... Ihan ei tavoite toteutunut, lanka loppui kesken ja juniori syntyi kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, mutta maaliskuun koittaessa tuli peitotkin valmiiksi.

6822698736_58e4509a14.jpg

Kokoa peitoilla on noin 120 cm x 180 cm ja painoa noin 1,5 kiloa. Viimeistelyihin meni runsaasti aikaa, mutta ihan kivathan noista tuli - tosin lasten mielestä ne kutittavat, joten voi olla, että jäävät olohuonetta koristamaan;) Malli on Martin Storeyn Sampler Blanket, lanka Drops Nepal ja puikkona 4,5 mm:n pyöröt.

Peittohuumassa aloitin myös vaunuihin peiton: lankana on Cascade Yarns Superwash Sport Titityystä ja mallina Jared Floodin Tweed Baby Blanket (löytyy Ravelrystä). 4 mm:n puikoilla peitolle tuli omilla kokomodauksilla kokoa 90 cm x 90 cm ja painoa noin 430 grammaa. Ihanan pehmoista lankaa, ei varmasti kutita herkkää vauvan poskea.

6968825815_e816c91fe6.jpg

Jossain välissä valmistui myös Veera Välimäen suunnittelema Honey Cardigan, joka valitettavasti on mallia teltta selästä.. mietintään jää,  yritänkö purkaa ja tehdä uusiksi, huovuttaa vai tehdä lahjoituksen jollekulle. Harmillista sinänsä, koska pidän tästä mallista todella paljon.

6812701756_34019caf8b.jpg

Lankana tässäkin on Drops Nepal ja puikot 4,5 mm. I-cord reunukset viimeistelevät kivasti helman, hihan suut, kauluksen ja etureunat. Ohjetta voin kyllä lämpimästi suositella.

Mitäpä muuta tässä on vielä valmistunut?? Jotain pientä - vauvan sukupuoli ei ollut etukäteen tiedossa ja jossain vaiheessa iski pienoinen paniikki, että tytölle ei ole kuin poikavärisiä asusteita. Lankalaatikosta löytyi Nallea, Woolia ja Lanettia ja muutaman päivän kuluttua oli sairaalakassiin heitettäväksi pienet punaiset asusteet, ihan varmuuden vuoksi;)

6812709344_e7e8c4fab0.jpg

Toki sairaalakassiin päätyi myös jotain sinistä:

6958818995_a3ed3307bb.jpg

Ohje on jostain lastenneulelehdestä ja lankana on Sandnes Lanett. Aika puuha näistä oli, kun pohjat ovat kaksinkertaiset, sisemmät pohjat ovat aina oikeaa ja tuossa uloimmassa on noita jalkapallokenkämäisiä nappuloita, i-cord- nauhat ja virkkausviimeistelyt.

Ja kuten tarkkanäköiset voivat kuvasta voi päätellä, on näitä jälkimmäisiä töppösiä käytetty enemmän - tammikuun 22. päivä perheeseen syntyi poikavauva. Joten poikamaisten neuleiden parissa jatketaan.

Toivottavasti tämä blogi taas palaa tauolta takaisin eikä päivittämiseen tulisi näin pitkää taukoa. Uusia neulesuunnitelmia kun on taas pään täydeltä!

Outi

Lisäys:

Vanhempien postausten kommenteissa oli sekalaisia kysymyksiä, tässä vastauksia/kommentteja niihin:

Central Park Hoodie olisi varmasti kivannäköinen 1-vuotiaallakin, mutta ohjeessa on naisten koot, joten aika paljon joutuu laskeskelemaan muutoksia itse.  Ohje on julkaistu Knitscene Fall 2006 lehdessä.

Junasukkien ohje löytyy Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilta nimellä vauvan sukat.

Aviatrix-myssyyn ei tietääkseni ole suomennosta, mutta Marjutin sivuilta löytyy loistava sanasto, jonka avulla pääsee varmasti alkuun.

Newfoundlandin lapasissa silmukat nostettiin muistaakseni ihan tavalliseen tapaan, lanka silmukoiden takana eivätkä ne ihmeemmin kiristä.