Tätä syksyä on leimannut odottaminen - vauvan syntymän odotus, joulun odotus, äitiysloman odotus, viikonlopun odotus... No, vauva ja joulu antavat vielä odottaa itseään, mutta yhtäkkiä työkiireet vaihtuivat pitkiin päiviin kotona ja sohvalla - eli neulomukset ovat edistyneet paljon enemmän kuin uskoinkaan!

No, ensimmäisenä valmistuivat kuitenkin työmatkalla aloitetut Mock Croc -sukat, joiden ohje löytyi Ravelryn kautta KnitPicksin nettisivuilta. Täydellinen malli reissulle, helppo mallikerta joka jäi nopeasti mieleen olematta liian tylsä ja samalla pystyi osallistumaan työjuttuihin. Lankana on jo jonkin aikaa kaapissa marinoitu omenanvihreä Austermann Step Classic ja puikkoina oli 2,5 mm. Toivottavasti ovat kummitytölle yhtämieleiset kuin neulojalleen;)

6420201967_b3ff142175.jpg

Syksyn Modassa 5/2011 oli SandnesGarnin Lanett- vauvalangalle villahaalarin malli (numero 41)ja tv-mainosta mukaellen siitä se ajatus sitten lähti. Yksittäisiä erivärisiä Lanett- keriä kun oli kertynyt kaappiin erinäisten projektien jäljiltä ja haalariin saisi hyvin upotettua ns. tyttö- ja poikavärejä. Tässä vaiheessa kun ei vielä tullut pieneen mieleen, että pääteltäviä langanpäitäkin olisi sitten Runsaasti...

Ihan perusmalli, jonkun asian ehkä olisi voinut tehdä vähän yksinkertaisemmin ja taisin jossain vähän oikaistakin, kun ohje oli jossain kohdassa vähän monimutkainen - laiska neuloja pääsi vähän helpommalla mutkia oikoen;) Jämäkerät pienenivät, 3 kk:n kokoiseen haalariin ei kovin paljoa lankaa mennyt 2 mm:n ja 2,5 mm:n puikoilla tikutellessa.

6421054661_b4a84fc2ee.jpg

Pienenä välipalana muiden töiden välissä valmistui myös Aviatrix- vauvan myssy, johon kului melkein kokonainen jämäkerä Rowan WoolCotton- lankaa 3 mm:n puikoilla.

6420372457_2d11753731.jpg

Muutamat sukatkin tuossa odottavat liukuesteitä pohjiinsa, täytyy tutkia mikä olisi paras systeemi noiden kiinnisilittävien liukuesteiden kanssa. Ja reilu vuosi sitten aloittamani pitsineuletakkikin sai jo nappilistansa! Wohoo!! Enää ei puutu kuin kauluksen muutama kerros ja päättelyt, ehkä tämä joulunpunainen Honeybee- neuletakki pääsee jo tänä jouluna käyttöön (tosin tuskin napit mahtuvat kiinni;)). Kummasti nuo keskeneräisyydetkin saavat vauhtia kun kasasin ne rottinkikoriin sohvan viereen, tosin korin pohjalle on vielä matkaa...

Toivottavasti pian tulisi jo luntakin, syysmyrskyn keskellä kynttilän valossa neulominen on kyllä tunnelmallista, mutta olisi ihana saada jo pakkasta ja lunta tänne synkkään pimeyteen!

Outi