Jos toukokuu on laulun sanojen mukaan keltainen, niin minun huhtikuuni on ehdottomasti vihreä: vihreitä koruja, vihreä huivi, vihreitä taimien alkuja purkeissa ja vihreitä puutarhamietteitä päässä...

Korut valmistuivat jo huhtikuun alussa - nuo kukalliset lamppuhelmet vain tuntuivat niin omilta, että oli pakko kehitellä koru niiden ympärille. Vihreitä lasihelmiä, Swarovskin kristallibiconeja ja Balin hopeaa sekä hopeisia välihelmiä pujotettuna koruvaijeriin. Tällainen kesäkorusetti;)

5606700186_4a2fe1a635.jpg

5606729654_3f9134bc7c.jpg

Millefiori-helmistä, siemenhelmistä, hopearenkaista ja korupiikeistä tuli muutamia silmukkamerkkejä täydentämään varastoja. Näistä tuli oikeastaan aika pirtsakannäköisiä ja itse pidän eniten tuosta rengas-vaihtoehdosta silmukkamerkissä.

Mutta ihmeellisintä tässä huhtikuussa on neuleen valmiiksi saaminen - peräti viikossa! Valon määrän kasvaessa ajatus pitsihuivista pyöri vähän väliä mielessä ja keväisen vihreä Dream In Color'n Smooshy- vyyhti pyörähti sopivasti esille. Ravelrystä malliksi löytyi Christina Wall'n suunnittelema Woodland Spring - kolmiohuivi (RavLink). Malli osoittautui nopeaksi ja huivi neuloutui reippaassa tahdissa 4 mm:n puikoilla. Lankaa kului melkein koko vyyhti ja ainakin neulottaessa Dream In Color Smooshy tuntui huikean pehmeältä ja väri täydelliseltä (sävy Shiny Moss). Tästä langasta ei lähtenyt edes väriä huuhteluvesiin, saa nähdä miten huivi kestää käytössä.

5635073754_67a014e55e.jpg

5635082224_426b5bd2a5.jpg

Huivilla on leveyttä noin 150 cm ja korkeutta 70 cm. Woodland Spring-huivin ohje on maksullinen, mutta omasta mielestäni erittäin hyvin kirjoitettu ja helposti seurattava. Tällä ohjeella voisin neuloa sopivasta langasta huivin vaikkapa lahjaksi, niin mukava ohje oli.

Yhden työn valmiiksi saaminen antaa taas uutta energiaa noiden keskeneräisyyksien selättämiseen: joulukuussa aloittamani sukat pääsivät taas työn alle, yhdestä tekeleestä lähtivät puikot reippaalla käden heilautuksella, tilkut etenevät ja neuleatakin hihojen neulomista on sentään jo ajateltu - tosin huomattavasti pihajuttuja vähemmän!

Aurinkoista huhtikuuta!

Outi