Yllätys, yllätys, täällä neulotaan edelleen sukkia. Kuluneen parin viikon aikana sukkien neulominen on kietoutunut hyväntekeväisyysteeman ympärille, sillä ensiksi paikkakunnan palokuntanaiset päättivät neuloa sukkia Sotilaskotiliiton sukkakeräykseen ja koska tarvikkeet olivat "talon puolesta", niin päädyin tikuttelemaan seiskaveikka-sukat keräykseen. Nopeat neulottavat, mutta niin tylsät... Enkä muistanutkaan, kuinka karkeaa tuo harmaa 7-veljestä onkaan, punainen oli ihan eri tuntuista.

5056866129_a6823ec3f9.jpg

Facebookissa sain kutsun neulomaan keskossukkia TYKS:n keskolan hyväksi ja sattuneesta syystä tämä kampanja osui täydellisesti tähän neulojaan. Joten tikuttelin kymmenet pienet sukat lankavarastosta löytyneistä vauvalangoista: Novitan Woolista ja Bambinosta, Filcolanan Arwettasta sekä SandnesGarnin Lanettista. Eipä noin pieniin sukkiin hirmuisia grammamääriä kulu, puikkoina oli sekalainen valikoima 2 mm, 2.25 mm:n ja 2.5 mm:n lyhyitä sukkapuikkoja.

5056861885_10214bba6d.jpg

Ystäväpiiriin on taas tullut lisää pikkuväkeä, joten päädyin tekemään kaksi paria Junasukkia (Tuulan sukat). Junasukkien malli on pitkään ollut jonossa ja vihdoin pääsin niitä neulomaan - olipa kiva malli neuloa ja varmasti pysyvät hyvin pienissä jaloissa paikoillaan! Ja Lappikselle isot kiitokset vaaleanpunaisesta Woolista, ilman sitä olisi pitänyt keksiä jotain muuta oman kerän loputtua kesken kaiken. 

5056860255_16b2dd2510.jpg

Laskin juuri, että täällä on varsinainen sukkaboomi valloillaan, 20 viimeksi valmistunutta projektia on sukkia, nytkin ovat kolmet sukat kesken ja suunnitelmiakin vielä on... Pienten sukkien jälkeen sentään sain omasta villatakista kaarrokkeen neulottua, vielä viimeistelyt ja se on valmis. Ja peittoprojektiakin olen aloitellut :) Näihin palataan tämän sukkahöperyyden jälkeen!

Aurinkoista lokakuun alkua!

Outi