Jos viimeksi oli sadonkorjuusuunnitelmia, niin tällä kertaa on jo sadonkorjuun vuoro - kolmet sukat neljästä aloitetusta parista ovat valmistuneet sukkasadon alkamisen jälkeen kahdessa viikossa.

Ensimmäisenä valmistuivat Angee- sukat. Mistäpä muualta kuin Cookie A:n sukkakirjasta (taitavat olla neljännet sukat siitä pienen ajan sisällä...). Aivan ihana malli neuloa, Colinetten Jitterbug neuloutui miltei itsestään 2,25 mm:n KnitPicksin puisilla sukkapuikoilla. Ja nuo vihreän sävyt (väri Velvet Olive 114) hurmaavat joka kerta kun katson sukkia! Nämä sukat jäävät itselle ja lankaa niihin kului 107 grammaa. Yksi vyyhti riitti kun varsista jätti yhden mallikerran pois.

4989690318_cf1db3f298.jpg

Punainen Nalle kerä on pyörinyt jo kauan lankalaatikossa, mutta sadonkorjuun myötä se muutti muotonsa Dalarna- sukiksi, malli löytyi Nancy Bushin kirjasta Knitting on the Road. Aika perussukat, Cookien sukkien neulomisen jälkeen kohtuullisen tylsät neulottavat, sillä sukan molemmissa sivuissa kulkee kolmen silmukan levyinen kuvio. Mutta sukan suussa ollut koristekuvio (Decorative Chain Stitch) oli kyllä mukava tuttavuus, sopisi hyvin vaikka lapaseenkin. Puikkoina oli 2,5 mm:n bambusukkikset ja 39-numeroisiin sukkiin kului lankaa 106 grammaa.

4989086269_065ac8cdf6.jpg

Kotimaisen Sukkasillaan- kirjan (Mitronen, Vilkkumaa) sivuilta löytyi silmukkamäärät miehen sukkiin, joten puikoille pääsivät Pentit. Tai mukaellut näistä tuli, sillä kantapään ja kärjen tein toisin kuin ohjeessa. Jotenkin tuo ranskalainen pyöreä kantapää on mukavampi neulottava ja illan hämärtyessä yöksi on näppärämpää tehdä nauhakavennus kuin syventyä spiraalikavennuksen saloihin. Hiukan kritisoin tuon kirjan ohjeita, kun niissä annetaan vain kerrosmäärät eikä kerrota minkä kokoiseen jalkaan ohjeella neulottu sukka on suunniteltu. Mutta onneksi on sukkataulukko, jos ei sukkien käyttäjä ole paikalla! Nämä sukat ovat kokoa 46/47, edelleen 2,5 mm:n bambusukkiksilla ja lankaa kului 145 grammaa.

4989081397_52752e9b7c.jpg

Sukkien neulominen jatkukoon, mutta yritän saada villatakkiakin tässä ohessa valmiiksi. Mikä ihme siinä on, että nämä tempaukset vievät niin mukanaan, etteivät muut käsityöt edisty?

Kaunista syysviikkoa!
Outi