Ilmoittautuminen Sukkasadon korjuuseen on lähetetty ja starttia odotellessa on hyvä tehdä viimeistelyharjoituksia - eli sukkia:) Heinäkuussa oli sukanneulontahaasteena kirjoneulesukka tai mysteerisukka, joka pitäisi sisällään kirjoneuletta. Kuin ihmeen kaupalla lankavarastosta löytyi sopivia jämälankanöttösiä juuri oikeissa väreissä, joten heti hullutteluiden jälkeen siirryin hikoilemaan kirjoneuleen parissa...

Chrissy Gardiner oli suunnitellut haasteeseen kärjestä aloitettavan Progressive Sock Party- nimellä kulkevan sukkaparin. Äärettömän hyvin kirjoitettu ja selkeä ohje, vaikka kirjoneuleen neulominen hetkittäin tuntui hankalalta ja langat menivät sekaisin.

4893741657_cd0a83c7d9.jpg

2,5 mm:n puikoilla ohjeen mukaan neulottuna tuli ihan mukavat sukat lyhennetyin kerroksin (short row heel) tehdyillä kantapäillä ja Judy's Magic Cast-On'lla tehdyillä aloituksilla. Kumpikaan ei ole ihan lemppareita, mutta sopivat näihin sukkiin. Lankoina on varpaista lukien vihreä Zitronin Trekking Pro Natura, valkoinen Drops Fabel, sinisen kirjava Mokkasukka "Jörö", punainen Marks & Kattensin Strompe & Jumpergarn sekä ruskea Drops Fabel.

Seuraava Sockdown alkaakin vasta ensi kuussa ja päättyy seuraavan vuoden heinäkuussa. Montaa uutta tekniikkaa on jo tämän Sockdownin yhteydessä tullut kokeiltua ja varmasti on vielä paljon uutta opittavaakin. Innolla odottelen jo syyskuun haastetta!

Blogissa en ole esitellyt vielä esikoisen puuvillahupparia, joka valmistui jo toukokuussa. Ei tosin ole montaa kertaa tarvittu näin helteisenä kesänä, mutta kesälomareissun aamuisella metsälenkillä tarvittiin - ja kamera kun oli mukana, niin näpsin muutaman kuvan siitä:) Lisää kuvia on Ravelryssä.

4893747129_deb53a76f7.jpg

Neuletakin edessä on vetoketju, jonka kiinnittämisen suunnitteluun meni taas kohtuuttoman paljon aikaa - ompelukoneella ompeluun ei niinkään.  Malli on SandnesGarnin Mandarin Baby 0707- lehdestä ja lankana on Mandarin Petit, puikkoina 2,5 mm. Mitäpä tästä sanoisi? Malli oli huomattavasti mukavampi neuloa kuin vihreä huppari ja 3-vuotiaan koon mukaan neulottu takki on paljon paremmin mitoitukseltaan kuin vihreä takki. 

Tällaisia tällä kertaa. Miehen kanssa juuri mietittiin, että olikohan nyt viimeinen helleviikonloppu tänä kesänä... saa nähdä miten on, toivottavasti kaunista jatkuu vielä!

Outi