Kesäyön hullutus on taatusti kaikkein hassuin kimppaneulonta, johon olen koskaan lähtenyt mukaan - 26 neuleen aloittaminen 26 päivässä ei ole lainkaan ominta itseäni, mutta tähän asti on ollut niin hauskaa, että hetkittäin olen ihmetellyt, että miksi en lähtenyt mukaan jo viime vuonna! Kovin pakkomielteisesti en ole puikkoja kuitenkaan heilutellut, aurinkoisena päivänä pihalla on mukava touhuta kaikenlaista enkä vain osaa istua neulomassa. Mutta iltaisin/öisin on sitten sitä neulonta-aikaa...

Tässä olisi sitten ryhmäkuva ensimmäisen viikon KYH-saavutuksista:

4679707150_37839ed731.jpg

Alarivissä vasemmalla on KYH #1, Manos del Uruguayn ihanaisesta Silk Blend- langasta Baktus. Itse olen neulonut vasta pitsi-Baktuksen, joten tavalliselle Baktukselle on vielä tilaa - ja siihen tuon ihanan vihreä langan saa upotettua kokonaan. Ensimmäisenä aloitettu työ on edennyt jo reippaasti yli puolen välin, vaikka tämän neulominen onkin hetkittäin äärettömän tylsää.

Alarivissä keskellä on KYH #2, kummipojan pikkuveljelle oma Pikkuveli- villatakki, josta ensimmäisen viikon aikana ovat valmistuneet hihat. Cascade 220 on kyllä helposti neuloutuvaa lankaa ja ajattelin iltasella laittaa vartalo-osan puikoille. Pienenä huolenaiheena on harmaan langan riittävyys, mutta katsotaan kuinka käy!

Oikeassa reunassa alhaalla ovatkin jo valmiiksi asti kyhätyt KYH #3 ja KYH #4. Drops Paris- langan jämistä sarjatuotantona yhtä aikaa pyöröllä neulotut tiskirätit. Mallina on Ravelrystä bongattu Reverse Miter Dishcloth, johon voi hyödyntää langan viimeisiin senttimetreihin asti - vihreässä jouduin päättelemään osan ruskealla ja sinisessä kikkailemaan muutaman viimeisen silmukan kanssa. No, eipä jäänyt harmillisia jämäkeriä.

Ylärivissä vasemmalla on murheenkryyni, KYH #5: hahtuvaiset vaippahousut ystävän tyttärelle. Ensimmäistä kertaa neulon jotain hahtuvasta ja tähän mennessä olen jo ainakin satakertaa saanut yhdistellä katkenneita päitä... Aikomuksenani oli neuloa Ullasta Villapöpät, mutta malli näytti niin pikkiriikkiseltä, että vaihdoin Ruskovillan ohjelehtisestä löytyneeseen malliin. Jos näistä tulee käyttökelpoiset ja sopivat housut, niin huokaisen kyllä kiitollisena todella syvään!

Keskellä ylhäällä ovat KYH #6 ja KYH #7, taasen tiskirättejä sarjatuotantona. Tällä kertaa mallina on Double Bump Dishcloth (Rav.link) ja lankana Drops Bomull/Lin. Yksinkertaisia pikkurättejä, jotka toivottavasti valmistuvat nopsaan.

Kesäyön Hullutuksen innoittamana innostuin hulluttelemaan jo enemmänkin kuin kalenterissa on päiviä kulunut, ylhäällä oikella on KYH # 8 ja KYH #9. Työn alla on ensimmäistä kertaa kaksi sukkaa yhtä aikaa pyöröpuikoilla ja tämän vuoksi kaksi eriväristä sukkaa, jotta pysyisin vähän paremmin kärryillä... Tähän mennessä en ole vielä päässyt ihan sisälle, mikä itu on neuloa kahta sukkaa yhtä aikaa, mutta ehkä se tässä valkenee. Ei ainakaan tarvitse laskea kerroksia, mutta pyöröpuikkoa saa olla repimässä koko ajan johonkin suuntaa, sen verran vähän silmukoita lasten sukissa on. Mutta ihan mielenkiintoinen projekti, lapset saavat sukkansa syksyksi, Nalle- jämät vähenevät varastosta ja ehkä opin uuden tekniikan. Ehkä.

Toiselle viikolle on suunnitelmissa vaikka mitä, mutta luulen että aloitan seuraavat projektit vasta 10. päivä. Siihen mennessä saan ehkä jotain jo valmiiksikin, koska itsestäni ei tunnu kovin mielekkäältä ajatella, että olisi 26 työtä yhtä aikaa kesken...

Mitäpä muuta? Ufoilu on vähän tauolla, domino-peitosta puuttuu vielä lankojen päättelyt ja suunnittelin siihen myös I-cord- reunusta, peitosta tulisi huolitellumman näköinen. Mutta jos juhannuksen jälkeen urakoisi tämän valmiiksi, langanpäiden päättelyitä riittää useammalle päivälle!

Ja ihan kokonaan olen unohtanut blogata testineulomani Ees-taas- sukat! Ensimmäistä kertaa pääsin testineulomaan ohjetta (tämä oli jo toukokuun alussa) ja lopputuloksena oli oikein hyvin jalkaan istuva sukkapari. Lankana oli Trekking Pro Natura ja puikkoina 2,5 mm. Ihan vakuuttunut en ole tuon langan kestävyydestä, mutta kivantuntuista se oli neuloa, jos ei huomioi muutamia valkoisia hahtuvia langan joukossa.

4639479729_338720f2f4.jpg

Sukat on suunnitellut ystäväni Pirre ja toivottavasti näiden ohje tulee aikanaan Ullaan:) Tykkäsin ohjeesta, jäi helposti mieleen, ei ollut tylsä ja valmista tuli suht' nopeaan, lisäksi  malli on melko joustava eli ohjeella voisi hyvin tehdä lahjasukat saajalle, jonka jalan koosta ei ole ihan tarkkaa tietoa.

Tässäpä nämä tärkeimmät, takaisin puikkoihin!

Outi