Marraskuun mysteerisistä neulomisista ensimmäinen mysteeri on tullut ratkaistua, toisin sanoen ensimmäinen neulomani mysteerisukkapari valmistui. Huivimysteeri jatkuu vielä muutaman viikon, mutta sekin vaikuttaa ihan lupaavalta.

Ravelryssä Sock Knitters Anonymous- nimisessä ryhmässä on joka kuukaudelle omat teemansa/mallinsa ja marraskuussa osallistuin ensimmäisen kerran. Kuukauden teemana olivat nostetut silmukat (slipped stitch) ja mosaiikkineule sekä Chrissy Gardinerin sukkamallit. Mysteerisukassa yhdistyvät kuukauden tekniikat, joten päädyin niihin. Mosaiikkineuletta en ollutkaan aikaisemmin kokeillut, joten uuden opettelun nojalla päädyin Star Athenan suunnittelemaan sukkapariin.

4137455911_96b609e691.jpg

Ensimmäisen kaavion neulominen sujui helposti, mutta toisessa kaaviossa  huomasin tehneeni megamokan neulottuani 1,5 sukanvartta... Ei ollut kiva purkaa, mutta purkaminen kannatti, oikean näköinen mallineule oli paljon selkeämpi. Jotenkin vain jäi tuo nurjan silmukan neulominen "päälle". Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta sukat valmistuivat ihan hyvässä tahdissa ja epäilyksistä huolimatta tuo mosaiikkinen sukan varsin on ihan mukava jalassa.

Mielenkiintoinen neulottava, mutta jotenkin kiinnostus näitä sukkia kohtaan laski jalkaterissä - neljän silmukan levyinen, neljän kerroksen korkuinen pitsineule jalkapöydän päällä tuntui jotenkin oudolta haastavamman varren jälkeen.

Miss Marple-sukkien langat kaivelin omista jemmoista, Filcolanan Arwettaa tuli pari vuotta sitten neulottua ihan urakalla vauvan vaatteisiin ja sinisen kirjavasta Austermannin Stepistä on kummipoikasaanut joskus sukat. 2,5 mm:n puikoilla lankaa kului 72 grammaa.

Täytyypä katsella mitä sukkia on joulukuun "haasteena" - sen verran vilkaisin, että ainakin jämälangat ovat yhtenä teemana:) Mikäs sen mukavampaa lankavaraston kutistajalle!

Mukavaa viikonloppua!

Outi