Viime talvena Suomenlahden eteläpuolelta rantautui postin mukanan kahdeksan kerää pirteän punaista merinovillaa, Lane Cervinia Le Fibre Nobili Mamboa. Lankakeristä piti jo viime talvena neuloa asusteita itselleni, mutta jotenkin aina oli jotain tärkeämpää.

Ravelrystä löytyi sopivat mallit ja ensimmäisenä valmistuivat pitkävartiset palmikkolapaset. Muuten ihan tavalliset palmikkolapaset, mutta kämmenpuolella tuli lisäyksiä kahdella eri kerroksella ja niiden ansiosta lapaset istuvat hyvin käteen.

Lapasten pariksi valmistui peruspalmikkopipo (rav.link), joka valmistui varsin reippaassa tahdissa ja lämmittää korvatkin. Kaulurin malliksi valikoitui Irish Hiking Cable Cowl (rav.link), ihan peruspalmikoita kuten lapasissa ja pipossakin.

1256236282_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska lankaa oli edelleen jäljellä, päätin tehdä elämäni ensimmäiset kynsikkäät. Malli, Cornflower Mitts (linkki maksulliseen ohjeeseen), löytyi Interweave Knitsin Holiday Gifts 2006- lehdestä. Peukalokiilan lisäykset tulivat kivasti ribbineuleeseen, mutta muuten ihan peruspalmikkoa langankierroilla ja kavennuksilla höystettynä.

Ja koska lankaa on vieläkin kerä jäljellä, niin puikoille hyppäsivät tossut - toivottavasti sitten on kaikki punainen Mambo kulutettu, sillä 4,5 - 5 mm:n puikot eivät oikein tunnu omilta. Ihan odotan jo loppukuussa starttaava pitsihuivi-KAL:a!

Kaunista loppuviikkoa,

Outi