Blogin päivittäminen on ollut vähän kesälomalla, mutta kyllä täällä valmista on tullut, pientä ja isompaakin. Polkataan tällä kertaa noita pieniä kädenlämmittimiä, koska oman puseron kuvaaminen peiliä/itselaukaisinta apuna käyttäen aiheutti lähinnä erittäin epäonnistuneita kuvia:)

Tietenkin hiukan hullua esitellä helteisenä päivänä lapasia, mutta tässä niitä olisi:

3716820077_13e1c8f379.jpg

Ihan ensimmäisenä valmistuivat Hittavaiset Ullan ohjeella. Kivat peruslapaset, mutta pieni epäilys on, että 2,25 mm:n puikoilla neulotut lapaset jäävät melko nopeasti pieneksi. Mutta palmikkomalli on kaunis:)

Seuraavissa lapasissa siirryin 2,5 mm:n puikkoihin ja annoin mennä - oman pääkopan aivoituksista syntyivät tälläiset ruutulapaset:

3798781350_8a1563aa19.jpg

Ravelrystä olen jo aikoja sitten bongannut Newfoundlandin lapasten ohjeen ja niitä tuli sitten tehtailtua kahdet:

3798777832_a7b40f536b.jpg

Newfoundlandin lapasia oli hauska ja nopea tehdä ja varmasti tulen tekemään tällä mallilla jatkossakin lapasia. Näissä lapasissa on lankoina marinoituja Nalleja, jotka tulivat hyvin käytettyä - ehkä sukkiin saisi vielä ruskean ja vaaleansinisen raidan, mutta välillä sain tosissaan jännittää, että riittääkö lanka...  Puikot olivat edelleen 2,5 mm.

Kahdet lapaset odottelevat vielä loppusilaustaan, pieniä kirjontatöitä olisi vielä jäljellä kunhan vain keksisin sopivan kiemuran koristeeksi. Mutta tällä erää pienten lapasten neulominen on ehdottomasti voiton puolella;)

Pienten lasten kanssa neulomisaikaa on useimmiten vain iltaisin poikien mentyä nukkumaan, mutta välillä päivälläkin on rauhallisia hetkiä lasten leikkiessä - tosin silloin voi sattua yhtä ja toista:

1249722096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pojat tulivat mylläämään sohvalle ja pistin neulepuseron takakappaleen selkäni taakse pois näkyvistä - ja pois omasta mielestäni, koska unohdin koko kutomuksen kun lähdin tekemään jotain. Ennen kuin yhtäkkiä tajusin, että sohvalla on sekä poika että kudin... No, eipä hätiä, eka vekara oli selvästi kärryillä mitä puikoilla ja langalla tehdään eikä yhtään silmukkaa ollut pudonnut:D

Ihan palan halusta päästä bloggaamaan mun isompaa valmistunutta työtä... jämälangoista tuli tosi kiva juttu!

Sitä odotellessa kaunista viikonloppua!

Outi