Ravelryssä on Lankalaatikko-ryhmässä menossa "aktiiviset antiikkilangat"- projekti ja sen tiimoilla tuli kaiveltua lankavarastosta siellä kauimman aikaa marinoituneita keriä ja nöttösiä sekä mietittyä erinäisten lankakerien ja vyyhtien hankinta-ajankohtia. Hmm.. lankavaraston paisuminen ajoittuu jostain kumman syystä neuleblogien löytymiseen vuonna 2005 ja sen jälkeen varasto on kaksinkertaistunut.

Oikeastaan olin kyllä positiivisesti yllättynyt, että nykyinen lankavarasto on kertynyt muutaman viime vuoden aikana eikä noita antiikkilankoja vastoin pelkojani ollutkaan kuin muutama - eli vanha varasto ajalta ennen blogeja on neuloutunut pois! Hih, vain neljät antiikkilangat!

Ruskeaksi värjätty Tennessee- pusero on yksi antiikkilankaprojekti ja tässä on toinen:

3864701704_f6ba309e1e.jpg

Vaaleanvihreät Novita Brillat muotoutuivat Drop Stitch Scarfin (rav.link) muotoon, joka oli kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein hauskaa neulottavaa. Ennen kastelua ja pingotusta huivi näytti aika kurjalta:

3851998256_30101a8590.jpg

Lankaa kului kaikki 114 grammaa ja puikot olivat 4 mm. Ohjeesta poiketen loin huiviin 36 silmukkaa. Ihan kivan kokoinen kaulahuivi, 160 cm x 20 cm, ja Brilla tuntuu laskeutuvan kauniisti.  Onneksi tämä työ valmistui ennen syksyn puutarhatöitä, sillä Brilla ja karheat kädet eivät ole kovin toimiva yhdistelmä.

Jäljelle jäivät vielä muinaiset merino-Bambinot ja Floricat, eiköhän niistäkin jotain valmista jossain vaiheessa tule. Ensi viikolla alkaa sukkasadon korjuukin, jota varten pitäisi varmasti kaivella sukkalankavarastoja ja malleja. Ideoita kyllä olisi, mutta keskeneräiset isommat neuleet olisi myös kiva saada valmiiksi pikapuoliin - neljät hihat ja puolikas etukappale + viimeistelyt. Että jos vaikka yhdet sukat ottaisi tavoitteeksi ja jokainen tavoitteen ylittävä sukkapari on pelkkää bonusta...

Länsirannikolla vietetään tulevana viikonloppuna kesäkauden päättäjäisiä eli venetsialaisia, joten iloista viikonloppua!

Outi

P.S. Muistaako joku, milloin Novita Brilla oli myynnissä??