Viime keskiviikkona julkaistiin Springtime Swirl- knit-a-longin neljäs vihje ja tämä neuloja sai juniorien varhaisesta heräämisestä huolimatta karistettua viimeisetkin unen rippeet silmänurkasta kun koneelta löytyi uusi vihje. Piti oikein tehdä salapoliisityötä tiistai-illalla ja selvittää mihin aikaan vihjeet yleensä ovat ilmestyneet...

Neljäsvihje oli helposti mieleenpainuva, ehkä kolmannella toistolla jo hieman tylsäkin, mutta kaiken kaikkiaan nopea neulottava. Eilen illalla sain vihjeen valmiiksi, viimeisellä kerroksella käytössä oli 200 cm:n pyöröpuikko, joka olikin pingottamisessa mukava apu. En jaksanut ihan koko huivia ryhtyä neulaamaan styroxiin, mutta osan:

3471076657_0519a94f90.jpg

Näppituntumalta huivista on tulossa ihanan kevyt, todennäköisesti aika suuri ja Tencelin kauniisti kiiltävä pinta antaa viime silauksen huiviin.

3471889202_f6ef792ec7.jpg

Ensi keskiviikkona tulee jo viides vihje ja jään taas innolla odottelemaan sitä - ehkä seuraava vihje on vähän vaihtelevampi? Tästäkin vihjeestä tuli kaunis, mutta jotenkin jäin kaipaamaan vähän vaihtelua. Mutta itse en osaisi suunnitella vastaavaa, joten hatunnosto kauniin keväthuivin suunnittelijalle!

Kevätpyörylä siirtyy muutamaksi päiväksi odottelemaan jatkoaan ja työn alla on Central Park Hoodien viimeistely. Että voikin olla aikaa vievää puuhaa! Jos saisin sen pois puikoilta ennen ufoihin syventymistä - ufojen rinnalla kulkee Sprintime Swirl, muita keskeneräisyyksiä ei tällä hetkellä olekaan:)

Ufojen nujertamiseksi olen suorittanut neuleohjekaivauksia, löytänyt helmet ja 0,6 mm:n virkkuukoukun  sekä kerinyt kolme vyyhtiä Vuorelman Ryijylankaa. Mystery Stole 3 (jota tunnun kutsuvan Mystery Shawl-nimellä vähän väliä) eteni muutaman rivin tänään ja taisin päästä vähän juonesta kiinni... Insinööritieteiden ystävänä olen tähän asti seurannut tarkasti kaaviota rivi riviltä (ööh, ufoutumisrivi taisi olla 297), manaillut miten hankalaa on seurata kahdesta paperista mallia enkä ajatellut yhtään sen enempää. Tänään sitten, kahden vuoden hyvän marinoinnin jälkeen, tuli mieleen tutkia kaavioita vähän tarkemmin ja kas kummaa, johan sieltä löytyi selkeät kaaviot joita toistaa: reunoihin 14 kerroksen kaavio ja keskelle 12 kerroksen. Johan helpottui! Keltainen huomiokynä käteen ja ta-daa.. mysteerin neulomisesta tulikin ihan nautittavaa. Oma-ajattelu on siis sallittua... joskus jopa toivottavaa;)

Että näin. Joskus päivä paistaa neulerisukasaankin - eilen pyöräretken varrella näkyi niin paljon kauniita kevään merkkejä ihanassa päivän paisteessa, että taidan pikapuoliin tehdä uuden retken kameran kanssa: sinivuokkoja, leskenlehtiä ja metsän pikkueläimiä, oli junioreillakin ihmettelemistä!

Outi