Yllätys, yllätys, niin taas bongasin Ravelrystä neulontaprojektin itselleni. Tällä kertaa vuorossa on Kristelin suunnitteleman Springtime Swirl - huivin KAL. Ensimmäinen pyöreä huivi, jota neulon - yhden pyöreän pikkuliinan olen jossain vaiheessa tehnyt, mutta sen päättelyrivi on hmm... kelvoton esitys.

Ensiksi ilmoittauduin mukaan, sitten vähän jäin empimään ja kun Runsaasti Neulova Ystävä oli bongannut sopivan ja edullisen langan (Toikan Tencel), niin huivi päätyi puikoille. Langan valinta oli tällä kertaa yllättävän vaikeaa, koska huiviin tarvitaan ohutta lankaa ja yksi vyyhti esimerkiksi Grignascon MerinoSilkiä olisi ollut liian vähän. Kaikenlaisia ihanuuksia (ei niin edullisia...) kyllä löysin maailmalta, mutta jätetään ne tällä kertaa tulevaisuuteen.

Koska huivin aloitus venyi myöhemmäksi kuin KAL:n virallinen aloitus, niin tikuttelin perjantain ja lauantain aikana kaikki kolme julkaistua vihjettä:

3450038837_909d8ab02e.jpg

Ensimmäisen vihjeen jälkeen aloitus oli tämän näköinen. 15 cm:n sukkapuikot riittivät vielä kohtuullisesti, mutta ihan alussa olisi ollut varmaankin helpointa neuloa cocktail-tikuilla - puikot putoilivat ja ohut lanka tuntui toivottoman ohuelta...

3453062045_55890a7ff3.jpg

Mutta vähitellen ohut lanka alkoi tuntumaan helpolta neulottavalta ja toinen vihje valmistui myöhään perjantai-illalla.  

Lauantaina kolmannen vihjeen jälkeen kaivoin viimeistä kerrosta varten jo 120 cm:n puikon, ainakin kuvaa varten. Halkaisijaa huivilla on löyhästi pingotettuna noin 40 cm.

3453063281_6a847d965b.jpg

Kolmannen vihjeen valmistuttua olisi ollut kova hinku jatkaa huivia eteenpäin, mutta täytyy odotella keskiviikkoon, jolloin seuraava vihje julkaistaan. Olo on vähän kuin pienellä lapsella joulun alla:)

Huivin jouduttua odottelemaan oli iskeä startiitti, kaivoin jo sukkalangat esille ja tulostin toisen huivin ohjeen, mutta päädyin tekemään Central Park Hoodien toista hihaa. Vähän outoa neuloa ohuen pitsilangan jälkeen viitosen puikoilla, varsinaista halkoneulontaa, vaikka ensimmäinen kokeilu Magic Loop- tekniikasta vaikuttaa ihan lupaavalta. Täytyisi joskus kokeilla miten Magic Loop toimii sukkien neulonnassa, kantapää vähän arveluttaa.

Outi