Lankahamsterien jälkeen päätin jatkaa omaehtoista lankavaraston kutistamista ja puikoille pääsi kaksi vuotta sitten ostetut Novitan valkoiset Bambut ja malliksi valikoitui IK:n Lotus Blossom Tank. Lanka on ohuempaa kuin ohjeessa mainittu South West Trading Companyn Bamboo, mutta järkeilin, että neulomalla mallitilkun ei hommassa pitäisi olla mitään ongelmaa...

Paitsi: tasona neulotun mallitilkun perusteella lasketun uuden silmukkamäärän perusteella suljettuna neuleena neulottavasta topista olisi tullut valtava --> purkutuomio, uusi yritys. Toisella yrityksellä pienemmät puikot ja vähemmän silmukoita... Lupaava alku, joten tikuttelin joku ilta silmät ristissä ekan mallikerran ennen kuin katsoin tarkemmin: ei pr... le, aloittelijan virhe ja koko komeus oli kiertynyt (ohjeessa tietenkin luki, että "..being careful not to twist sts..."). Hampaita kiristellen puikot irti ja purkuun. Mutta sisulla uutta puikoilla ja kolmannella yrittämällä näyttäisi tulevan mahdollisesti sopivan kokoinen ja ei-kiertyvä neule.

Paitsi: ensimmäinen mallikerta on taas ongelmana: ensimmäisessä mallikerrassa käytetty Bambu-nöttönen on auringonvalossa aivan eri sävyä kuin muu toppi. Voisin vannoa, että olen ostanut kaikki valkoiset Bambut samaan aikaan samasta marketista ja säilyttänyt niitä samassa paikassa valolta suojattuna, mutta aloituksessa käyttämäni lanka on huomattavasti kellastuneempaa.. Kellastuvatko valkoiset langat marinoitaessa??

Järkeilin sitten, että ei hätä tämännäköinen, sillä valkoinen on ehkä vähän valju väri minulle ja tekele joutaisi pesukoneen värikylpyyn valmistuttuaan. Ja kunnon hamsterin tavoin laatikosta löytyi Dylonin kuumaväriä kauniin oliivinvihreänä, joten eipä huolta.

Paitsi: värinpaketin ohjeessa on maininta, että väri kiinnitetään yli 80 asteen pesukoneohjelmassa. Novitan Bambu on kyllä konepesun kestävää, mutta suosituksena on 60 asteen pesu... Olisikohan sittenkin pitänyt tehdä liian suuri, värjätä se ja toivoa kutistumista? Vai kestäisikö Bambu 80 asteen kylpemisen? Tietenkin voin katsella jotain muutakin väriainetta, mutta miten niiden lämpötilojen laita mahtaa olla?

Ainahan valmiin tekeleen voi surauttaa saumurilla tiskiräteiksi, jos homma ei toimi...

Mukavaa viikonloppua

Outi