Aloitin sunnuntaina neulomaan villasukkia Lankahamsterien avaukseksi, mutta illalla kun pikku-ukot menivät nukkumaan aloin tuumia, että mitäpä jos loisin silmukat puseroa varten - tikuttelisin sitä sitten silloin tällöin... Mutta jotenkin kirjoneule on paljon muita neuleita koukuttavampaa: vielä yksi kerros, niin saan tuon kuvion valmiiksi, vielä tuo kerros, niin pääsen vaihtamaan väriä. Tällä tekniikalla huomasin jo torstai-illalla, että kas kummaa, ensimmäinen hamsterityö on valmistumassa.

Tänään sitten saksin hiha-aukot kuten edellisessäkin versiossa, kiinnitin hihat ja tein kauluksen. Toisella kertaa ei hiha-aukkojen saksiminen ollut muuta neulomista ihmeellisempi homma, oikeastaan neulepintaa on hauska saksia;)

Tähän puseroon tuli hieman eri väritys: hartioilla on ruskeaa, samoin orastavan ruohikon alla, sillä tummanvihreä Nalle loppui kesken (tein ennen vartalo-osan loppuun neulomista hihojen suut) ja muokkasin vähän väritystä. Myös harmaan kanssa oli jännitystä, mutta sitä jäi loppujen lopuksi hurjat 3 grammaa - useampi metri.

Ohje on edelleen SandnesGarnin Smart 0507- lehdestä ja puikkoina sekalainen valikoima 3 mm:n ja 3,5 mm:n metallisia sukka- ja pyöröpuikkoja. Lankaa kului 229 grammaa, kun en neulonut hihojen yläpäähän päärmeitä.

Täytyy myöntää, että olen tosi tyytyväinen, että sain kaksi kirjoneuleista puseroa tehdyksi. Ehkä olisi pitänyt luottaa itseensä vähän enemmän eikä tehdä 4-vuotiaan kokoa ufoutumisvaaraan vedoten... Mutta nyt on kaksi puseroa odottamassa:) Kuitenkaan 2-vuotiaan ja 4-vuotiaan puseroissa ei ohjeessa ollut kovin suurta eroa, joten luotan siihen, että pitkillä pojilla puserot saattavat tulla käyttöön jo 3-vuotiaina... Marinoitukoot siihen asti kaapissa, aivan kuin niiden langat tähän asti!

Puseron valmistuttua on vähän tyhjä olo, vaikka puikoilla ovatkin sukat. No nekin todennäköisesti valmistuvat muutaman päivän aikana, joten täytyy katsella mitä seuraavaksi ryhtyisin tekemään.

Mutta oikein mukavaa viikonloppua!

Outi

ps. lankakauppojen ajoittain kovaäänistäkin huutelua on nujerrettu leimasinhankinnoilla, mutta niistä myöhemmin:) Kiitoksia Pirrelle kimppatilauksesta!