Blogikierroksella törmäsin useammassa kirjoituksessa erilaisiin tilastoihin ja katsauksiin kuluneesta vuodesta käsitöiden parissa, joten pitäähän sitä täälläkin vähän tarkistella - varsinkin, kun vieläkään ei ole mitään valmista esiteltäävää. Ehkä kurkistus menneeseen ja pieni vilkaisu kristallipallon kautta tulevaan vuoteen  antaisi taas käsitöille vähän potkua?

Vuosi 2008 oli ehdottomasti lastenneuleiden vuosi, sillä poikien helmikuisen kotiutumisen myötä kahden aikuisen arki muuttui ja talossa on eletty ihanaa aikaa lasten ehdoilla:) Neuleista 66% on ollut lastenneuleita (33kpl) ja niihin on kulunut lankaa 2465 grammaa, muihin neuleisiin on kulunut 3444 grammaa, eli yhteensä lankaa kului karvan vaille 6 kiloa... Oikeastaan olin vähän yllättynyt, että olen ehtinyt neulomaan noinkin paljon, mutta omaan palmikkovillatakkiin ja miehen villapuseroon tietenkin kului vähän reilummin lankaa. Muitakin käsitöitä tuli tehtyä silloin tällöin, joten ihan hyvä vuosi!

Lankahankintoja tuli tehtyä välillä ihan urakalla, Tapiolle lähti keväällä tilaus hyvän lankapaaston jälkeen, kesäinen vierailu samaisessa paikassa jatkoi varaston kartuttamista ja marraskuiset messut Tampereella kruunasivat koko vuoden - ostettua lankaa 6550 grammaa ja saatua 520 grammaa. Runsaasti Neulova Ystävä oli yhteistyössä joulupukin kanssa paketoinut jotain oikein ihanaa joulupakettiin: kaksi suloisen siliteltävän pehmeää kerää Sublimen valkoista Angora merinoa. Kiitoksia!!

Joten lankavarastoa tuli kartutettua ennätysrunsaasti, mutta loppujen lopuksi lankavarasto ei kasvanut kuin 887 grammaa. Tänä vuonna voisi kyllä olla aiheellista yrittää käyttää varastosta löytyviä lankoja, äitiysloman vaihtuessa hoitovapaaksi taitaa olla parempi jäähdytellä Visaa. Mutta sitä ennen varmasti teen jonkinlaista varastojen täydennystä...  

Kuluneelle vuodelle - eikä kyllä tällekään vuodelle- ei ollut kunnianhimoisia tavoitteita käsitöiden saralla, vuosi sitten ainoa tavoite oli ehtiä neulomaan jossain välissä pikkuherrojen niin salliessa ja kutistaa lankavarastoa ja samaa rataa jatketaan. Pikkuherrat eivät  ole enää niin kovin pieniä ja heidän vauhdin lisäys taitaa vähentää samassa suhteessa neulomisaika. Ehtii sitä neuloa sitten myöhemminkin... Mutta jos ylimääräistä aikaa sattuu jäämään, niin to-do-listalla on ainakin neuletakkeja ja sukkia, yksi pusero itselle ja ööh... ryijykin olisi kiva saada joskus valmiiksi (ehkä tänä vuonna??) ja anopin saumurin on adoptoitu meille (ollut jo reilun  vuoden, ei kuulema ole kiirettä palauttaa), joten voisihan silläkin jotain tehdä.

Joten aikalailla vanhaan malliin jatketaan. Oikein onnellista uutta vuotta jokaiselle, tulkoon siitä paras mahdollinen:)

Outi