Viikonloppuna sain kiinnitettyä esikoisen pipoon puuttuvat nyörit ja mallikin oli yhteistyöhaluinen, joten tässä olisi Lanett-klassikot lehdestä raidallinen myssy:

Lankana on edelleen Hjertegarnin Alpaca Silk ja Artesano Inca Cloud - vielä parit junasukat niistä, niin siirrän kerien loput takaisin lankalaatikkoon. Alkuperäinen malli on neljällä eri värillä ja erilaisella raidoituksella kuin tämä myssy, mutta en jaksanut seurata ohjetta orjallisesti vaan sävelsin omasta päästä raitoja. Ehkä yksivärinen olisi ollut tyylikkäämpi ja enemmän oman makuni mukainen, mutta tämä sopii hyvin talvihaalareiden väreihin (ei kuvassa) ja on malliltaan mukavasti otsaa, korvia ja niskaa lämmittävä. Puikot olivat taas ne 2 mm:n ja 2,5 mm:n pyöröt. Lankavarasto kutistui tämän myötä huikeat 39 grammaa.

Ravelrystä löysin kivannäköisen huiviohjeen (Ravelry-linkki), mutta toteutus tökkii. Jotenkin ihmeellisesti saan sen silmukkamäärän heittämään alun 30 silmukasta liki 50 silmukkaan eikä blondin järkeen ole vielä löytynyt virhettä. Mrr... Tusshena (silkkiä/mohairia) ei kestä oikein hyvin purkamista, joten kovin moneen harjoituskappaleeseen ei ole resursseja, mikäli aikoo saada kaulaliina-mittaisen huivin aikaiseksi. Ehkä pitäisi raapustella kirjoitettu ohje ruutupaperille piirrokseksi.

Mutta yllättäen puikoilla on taas Lanett-klassikot vihkosesta lapsille sopiva pusero. Ei voi kun kehua sitä, niin monta mallia siitä olen jo tähän mennessä tehnyt ja kokoja riittää nelivuotiaaksi:)

Outi