Blogin päivittäminen on parin viime viikon aikana jäänyt vähän heikolle - ei siitä syystä, etteikö käsitöitä olisi tehty - mutta Vuodatuksen kuvien lataaminen tökki/oli järkyttävän hidasta ja kaksi pojan viikaria ovat varsin vilkkaasti liikkeellä, joten bloggausaika on ollut kortilla. Joten tällä kertaa on luvassa pitkä "vuodatus".

Lapaskuun merkeissä valmistui Kotkan lapasten vanavedessä "Jalasjärvet". Malli on edelleen Eeva Haaviston kirjasta (nro 13) ja lankana edelleen Hjertegarnin Alpaca Silk ja Artesano Inca Cloud. Lapasten pienen koon vuoksi modasin ohjeesta välikerrokset puoleen. Mukavat pikkulapaset ja arvovaltainen raati on testannut lapasten pitävän hyvin pienet sormet lämpimänä päiväunien aikana - tosin peukun osuminen kohdalleen on sitten oma lukunsa.

Lapasten valmistuttua iski akuutti sukkapula ja kauppareissulla, kun edelliset sukat olivat pienen kokonsa vuoksi pudota kärryssä istuskelevan pojan jalasta (kasvavat kovasti maatakin pitkin, isän jalan jälkiä seuraten - siro 46...), lensi ostoskärryihin kaarella 7 Veljestä Polkka-kerä ja 3,5 mm:n puikoilla syntyi melkein yhtä nopeassa tahdissa parit pikkusukat.

Viime viikonloppuna juhlistimme poikien ensimmäistä isäinpäivää useamman sukupolven isien voimin: mieheni, hänen isänsä ja isopapan kanssa, joten korteille oli kysyntää. Jostain kummallisesta syystä isäinpäiväkortit olivat vallan pyyhkiytyneet mielestä, vaikka asiaankuuluvat lahjat olivatkin järjestyksessä. Joten korttiaskartelut jäivät lauantain ja sunnuntain välisen yön pikkutunneille ja korttipohjista, mulperipaperista, kartongista, auringonkukka vellum-paperista, ääriviivatarroista ja kullanvärisistä sydänhaaraniiteistä syntyi tämäntapaisia kortteja:

Alkukuun pikkuisten neuletöiden valmistuttua käsityökorissa lojunut miehen villapaita alkoi pistämään niin pahasti silmään, että pakkohan se oli ottaa työn alle. Villapaita on kyllä silloin tällöin edistynyt, mutta joutunut aina väistymään mielenkiintoisempien/kiireellisempien projektien tieltä. Nyt porkkanana oli saada pusero valmiiksi ennen Tampereen messuja ja valmiiksi tuli!

Puseron malli on Melissa Leapmanin Interweave Knitsiin suunnittelema Basketweave Pullorver. Malli on julkistu myös The Best of Interweave Knits- kirjassa, josta minä sen bongasin. Langaksi valikoitui Gjestalin Janne ja puikkoina 4 mm:n ja 4,5 mm:n pyöröt. Neuloin kappaleet tasona, koska miehen puserolle tulee muutenkin ihan riittävästi painoa ja loppujen lopuksi saumojen ompelu ei ollut niin iso urakka. Tykkäsin kovasti kauniista ja miehekkäästä mallista ja jopa kauluksen vetoketjua asettui ensimmäisellä yrittämällä nätisti, mutta muistan taas hetken aikaa,  miksi teen niin harvoin erityisen pitkäraajaiselle ja pitkälle puolisolle puseroita... Ne hihat kun aina vaan jatkuvat ja jatkuvat ja jatkuvat!!

Villapaidan valmistutta oli neulekori talviunille jäädytettyä Mystery Shawl 3:sta ja seurusteluneuleeksi aloitettuja sukkia lukuun ottamatta tyhjä, joten pää täynnä uusia ideoita suuntasimme Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa Tampereelle Kädentaito-messuille. Onneksi oli varannut Ravelryn lankavaraston kutistusprojektissa option messuostoille:) Olipa ihana päästä hypistelemään, silittelemään ja ihailemaan toinen toistan ihanampia lankakeriä ja - vyyhtejä! Lähilankakauppoihin kun ei oikein tuplavaunujen kanssa pääse ja tarjonta on paljon perinteisempää, lisäksi helmikuun loppupuolella alkava hoitovapaa  antaa hyvän syyn täydentää lankavarastoja:)

Ihan heräteostoihin en onneksi sortunut kuin puikkojen ja Lanettin uusimman mallilehden osalta. Laukussa kulki mukana Uskollinen Ystävä, paksu A5-kokoinen kierrekantinen muistivihko ostoslistoineen ja suunnitelmineen... ja puikkoihin sortuminen ei ole lainkaan huono juttu, koska niitä nyt aina tarvitaan ja mukaan lähti erityisesti välikoon puikkoja.

Sateisena iltana otettu ryhmäkuva tämän päivän shoppailusta on kovin tummanpuhuva, mutta Tapion Kaupasta mukaan lähti 10 kerää Dropsin sammalenvihreää Alpacaa omaan neulepaitaan, SecretWoolilta ihanan väristä Noron sukkalankaa (hyviä sukkamalleja??), Priimasta vyyhti punaisen kirjavaa Araucania Rancoa (sukiksi), Pirkanmaan Taito-Shopista vyyhti luonnonvalkoista ohutta Pirkka-lankaa kirjoneulelapasiin sekä Lankakauppa.com:sta sinistä ja ruskeaa Rowanin Felted Tweediä poikien palmikkovillatakkeihin. Joten melkoinen kasa lankaa kotiutui... Kiitoksia messuseuralle ja vilkutukset Mantelille, juttua olisi kyllä riittänyt!

Täytyy yrittää polkata vähän ahkerammin, jotta ei tule näin pitkiä höpinöitä. Ehkä huomenna jo kuvia seuraavasta valmistuneesta?? Ei puutu kuin nyörien kiinnittäminen, mutta tänään ei jaksanut:)

Outi