Jokin aika sitten tarvitsin jonkin helpon, mukaanotettavan pikkuneuletyön ja toisaalta 11-vuotias kummityttö pitää kovasti ohuesta sukkalangasta neulotuista sukista, joten tämän yhtälön ratkaisu löytyi Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks - mallina Lichen Ribbed Socks. Ensiksi ajattelin olevani niin reipas ja aikaansaava, että neiti olisi saanut sukat jo synttärilahjaksi kuun puolivälissä, mutta eivätpä valmistuneet siihen mennessä ja jouduin turvautumaan lahjalaatikosta kaivettuun Nalle-sukkapariin.

Oikeastaan sukkien valmistuminen ei vaatinut kuin muutaman päivän aktiivisemman neulonnan ja valmista tuli. Taidan pistää postipojan matkassa joulunodotussukiksi:) Eli lankana on Kaffe Fassettin Regialle suunnittelema sukkalanka (väri 4454) ja puikkoina Addin lyhyet 2,5 mm:n sukkapuikot. Lankaa kului 71 grammaa ja molemmat lankakerät alkoivat suurinpiirtein samasta kohdasta, joten lopputuloksena on kaksi samannäköistä sukkaa samanlaisine raitoineen.

Ensimmäisen adventin kunniaksi tietenkin satoi räntää, joten kuva on sen mukainen. Jos nyt olisi reipas, niin loisin kahdesta jämäkerästä silmukat pieniä sukkia varten ja pääsisin harmillisista nöttösistä eroon.. Toisaalta, jos olisin reipas niin rahahuivikin voisi olla jo valmis ja koirapaidassa hihat.. Tai joulukortit valmiina ja jouluisemman väriset verhot ikkunassa... No, ehkä ne verhot ehtivät tänään ikkunaan ja ehkä rahahuivi valmistuu - ainakin valmistumisen suurin este, solmuinen kerä, on jo selvitetty!

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!

Outi