Mä yritin urhoollisesti neuloa niitä miehen villapuseron hihoja koko viikon, mutta... Ensiksi oli pakko kehitellä joku helppo, aivoton, mukaanotettava pieni neuletyö höpöttelyneuleeksi Runsaasti Neulovan Ystävän luokse. No, sukkia aina tarvitaan, joten Kaffe-sukat pääsivät Nancy Bushin ohjeella puikoille.  Ja lauantaina alkoi Lapaskuu, joten tottahan piti puikoille lapaset saada - ihan siitäkin syystä, että pojilla on kahdet lapaset kummallakin ja toiset niistä ovat melko ohuet ja hetken kuvittelin yhden paksumman sinisen lapasen hävinneen: ei löytynyt, vaikka kuinka hain - jääkaapin alta, sohvan alta... ja kas kummaa, kolmantena etsintäpäivänä se löytyi vaunuista, kuomun ja rungon väliin kiilautuneena. Ja kuinka monta kertaa olin hakenut sieltäkin:)

Ensimmäiseksi puikoille pääsivät Haaviston kirjasta "Kotkan lapaset", mallinumero 7. Mallista poiketen en tehnyt kirjoneuletta kärkikavennukseen, jotenkin tykkään, että lapasesta tulee kauniimpi noin. Lankana myssyn ja toppahaalarien väriin sopivat ruskea Hjertegarn Alpaca Silk ja luonnonvalkoinen Artesano Alpaca Inca Cloud. Ihanan pehmeitä! Tein kaksinkertaisella langalla ja kolmosen Knitpicksin sukkapuikoilla, joten eihän tätä ihanuutta raaskinut laskea pois ennen kuin tuli valmista. Tasapuolisuuden nimissä seuraavat pikkulapaset ovat jo puikoilla.

Isäntä innostui lahjomaan vanhenemisen vuoksi ja antoi vapaat kädet tilata kirjoja sopivalla summalla. Joten Amazonin laajasta valikoimasta kirjahyllyyn kulkeutui mukavia neulekirjoja:

Zöe Mellorin kirja The Big Book of Kids' Knits oli heräteostos, mutta ei lainkaan hassumpi kirja. Kirja on täynnä leikkeihin sopivia neuleita, joista varmaan riittää iloa pitemmäksikin aikaa. Kirjoneuleita, palmikoita, leluja, vilttejä... Tätä täytyy tutkia ajan kanssa!

Jotenkin mun neuleet painottuvat nykyään kovasti noihin pienempiin kokoihin, joten vastapainoksi sille Fitted Knits. Voisi taas itsellekin jotain ajatella.. edes sukkia Charlene Schurchin kirjasta Sensational Knitted Socks. Mun silmään tämä kirja näytti ensi alkuun vähän sekavalta, mutta itse asiassa kirjahan on nerokas! Loputtomasti malleja ja kivasti esitelty eri mallien neulominen kahdella, neljällä tai viidellä puikolla. Pitäisi oikein kokeilla sukkien neulomista pyöröpuikolla... Magic Loop- on kait sen tekniikan nimi? Muistaako joku, oliko jossain siitä ohjetta enemmän?

Sarah Donin kirja Fair Isle Knitting on ehkä vähän vanhahtava malleiltaan, mutta täydellinen haaveilukirja. Sitten kun joskus on aikaa, sitten kun joskus opin tekemään kirjoneuletta tasona, sitten kun joskus on täydellinen lankakauppa josta löytyy rajattomasti toisiinsa sopivia värejä... sitten kun, jos, vaikka, joskus:))

Kaunista sunnuntaita

Outi