Vihdoin viimein valmiina! Jotenkin tuntuu, että vaikka kuinka olen yrittänyt neuloa, niin en saa mitään valmiiksi... Muutamien päivien tiukka keskittyminen yhteen työhön auttoi asiaa kummasti ja nuoremman pojan pusero valmistuikin. Hmm, pitäisiköhän harkita useammin keskittymistä yhteen työhön? Miehen puseron hihatkin voisivat valmistua muutamassa päivässä, jos neuloisin niitä apinanraivolla:)

Mutta tässä siis tämän vuoden ensimmäinen valmistunut joululahja:

Malli on taas kerran Tekstiiliteollisuuden julkaisemasta Lanett-Klassikot -lehdestä - miten yhteen lehteen onkin saatu mahdutettua niin paljon kivoja malleja? Pusero on 1-vuotiaan kokoa ja lankaa siihen kului 148 grammaa 2 mm:n ja 2½ mm:n puikoilla tikutellessa. Pusero neulottiin kainaloihin asti suljettuna neuleena kuten hihatkin, joten viimeisteltäviä sivu- ja hihasaumoja ei onneksi jäänyt, sen sijaan pieniä saumoja edessä olevan taskun resoreihin, taskupussukkaan ja olkapäihin+hihoihin, joten taitaa tuo pääteltävien lankojen määrä olla melko vakio... aina niitä tuntuu riittävän!

Puseron miehustan palmikon kierrot eroavat hieman alkuperäisen mallin palmikoista, taisin tehdä palmikon kierrot päin vastoin kuin lehden kuvassa, mutta kivat palmikot noinkin päin. En ole ihan varma, mutta mahtaako ohjeen mallipiirros palmikosta ja lehden mallipusero palmikoiden osalta hieman poiketa toisistaan? No, eipä sillä ole merkitystä.

Poikien päiväunien aikana ehti hieman nauttia syksyisistä pihatöistäkin, aivan täydellinen ilma niihin: pilvetön taivas, pieni tuuli ja auringon paiste! Vihdoin sain callunat istutettua parvekelaatikkoihin ja tulppaanin sipulit kevääksi kukkapenkkiin. Haravoitavaa kyllä vielä jäi... mahtaisikohan tuuli puhallella loput lehdet?

Hyvää viikonloppua!

Outi