Jostain syystä aina välillä innostun kirjoneuleista ja neuleolympialaisissa valitsin lajiksi tuon kirjoneuleen - vähemmän tulee tehtyä mitään moniväristä ja senpä vuoksi tekniikka on haasteellisempi kuin yhdellä värillä neulottaessa... Eli miten vältellään lankojen solmut, kiristävät langanjuoksut ja miten selviydytään hurjasta määrästä pääteltäviä lankoja sekä saadaan työ annetussa ajassa valmiiksi:)

Mutta tällä kertaa urakka tuli valmiiksi jopa etuajassa, hyvissä ajoin ennen olympiatulen sammumista. Langat menevät ihan mallikkaasti eivätkä kuviot kiristä - langanpäiden päättely sujui myöskin aika näppärästi ja tupsut viimeistelevät kokonaisuuden. Täytyy myöntää, että oikeastaan tämä oli oikein mukava urakka, ei lainkaan niin tuskallista kuin muistelin kirjoneuleen neulomisen olevan.

Kuva on - taas - nopeasti näpsäisty, sillä ulkona sataa. Edellisen postauksen kuvasta näkyy värit paremmin, lapasten vieressä on kuva ohjeen mukaisilla väreillä tehdyistä Keski-Suomen lapasista.

Joten kirjoneulemörköä on lähestytty hiukan - lankoja jäi moneen lapaspariin. Nämä tein värejä lukuunottamatta tiukasti ohjeen mukaan ja tuloksena on aika reilun kokoiset lapaset melko lyhyellä peukalolla. Ehkä peukaloon olisi kannattanut tehdä muutama "välikerros" esimerkiksi tummanruskealla? Ohutta Pirkka-lankaa näihin kului 95 grammaa 3 mm:n bambupuikoilla ja varastoon jäi vielä niin paljon lankaa, että saatan innostua jossain vaiheessa lapastelemaan lisää kirjoneuletta - haaveissa kangastelevat edelleen upeat kirjoneulevillapuserot, mutta kirjoneule tasonaneuloen taitaa olla aivan liian haastavaa!

Pirkka-lanka oli ihanaa neulottavaa ja värit (myös ne, mitä Taito-Pirkanmaan myymälässä hypistelin) ovat toinen toistaan kauniimpia, kuin tehty kirjoneuleisiin. Seuraavista kirjoneuleista haaveillessa täytynee tehdä jotain jo alulla olevia projekteja valmiiksi, jo suunniteltuja projekteja ja ja... Loputon lista! Miten muuten raglanhihat kuuluu kiinnittää? Minkälaisilla pistoilla?

Terveisin

Outi