Joskus neuleen viimeistely tuntuu vievän tooodella pitkän ajan, niin ainakin tällä kertaa. Valmiit kappaleet lojuivat neulekorissa varmaan pari viikkoa, sen jälkeen kostutettuina (uitettuina...) saunan lauteilla pyyheliinan päällä kuivumassa joitakin päiviä ja sittenkin viimeistely vei työn kokoon nähden hävyttömän paljon aikaa. Mutta tulipa tehtyä:)

Puseron ohje on Novita 2/2002 lehdestä, jossa se on esitelty yksivärisenä. Aika kauan tuo malli on takaraivossa muhinut ja oli ihan hauska päästä testaamaan raglanhihoja, koska aikaisemmin en ollut tutustunut niihin. Tästä tuli muuten ihan tällainen peruspaita Tennessee-langasta - kaula-aukko ei ole ohjeen mukaan tehtynä mitenkään kaunis, mutta eipähän purista päälle puettaessa. Jostain syystä ohuempi puuvillalanka tottelee mun käsissäni paremmin - Garnstudion Safran taipui paljon kauniimmaksi, samoin Mandarin Petit, mutta Tennessee on vähän rosoisempaa jäljeltään. Mistä mahtaa johtua?

Alunperin ajatuksena oli tehdä kaksi raglania hieman erivärityksillä ja kirjailla jälkeen päin silmukoita jäljitellen rintaan O ja I kirjaimet, mutta taidan jättää väliin - en ole tähän lainkaan niin tyytyväinen, että haluaisin nähdä ison vaivan kirjailujen kanssa tai tehdä toisen samanlaisen yhtä lörpähtävine kauluksineen. Mutta lankavarasto kutistui tämän myötä 197 grammaa, mikä oli vallan hyvä juttu.

Lankavarasto kaipasikin kovasti järjestystä ja varastokirjanpitokaan excel-taulukkoineen ei ollut enää ajantasalla. Jotenkin lankavaraston kasvua on tullut hieman kaunisteltua ja muutamat viime aikaiset hankinnat eivät olleet päätyneet lainkaan taulukkoon. Tilanne näytti hetken jo hieman synkemmältä, sillä ostettuja lankoja on jo tässä vaiheessa vuotta kertynyt 5150 grammaa, mutta myöskin kulutettujen lankojen yhteissumma oli päivittämättä eikä varaston loppusumma ollutkaan kovin karmiva, "ainoastaan" 12,95 kg. Hyvin voisi pitää kyllä langan ostamisesta paastoa, mutta jos hyviä tarjouksia sattuu vastaan, niin eihän sitä koskaan tiedä, sisäinen sulovilen kun on vähän sellainen arvaamaton tyyppi;)

Joten tuskin suuntaan kuitenkaan huomenna lankakauppaan - sen sijaan uusi askartelutarvikeliike täytyy käydä katsastamassa, viime aikaiset tarvikehankinnat kaipaavat vielä hiukan täydennystä. Palataan niihin sitten myöhemmin!

Neulomisiin

Outi