Lankahamsterikuukausi on onnellisesti takana, valmista ei tullut kuin 410 gramman edestä ja lankavarastoa tuli lisäksi kutistettua 184 grammalla lahjoituslankoja anopille (neuloi tumppuja pojille) ja kummipojan äidille. Loppuvaiheessa alkoi tulla melkoisia himotuksia nettilankakauppoihin, vaikka tarpeita ei varsinaisesti kyllä olisikaan. No, kuka tunnustaa ostavansa lankaa vain tarpeeseen?? Pahimpaan langanostohimoon hankin pari kerää Lanettia, josta muotoutuu sukat ja tumput jossain vaiheessa pojille. Muuten sain hillittyä Titytyyn, Lankakaupan ja Secretwoolin sivuilla melko mallikkaasti, päädyin 'vain' välineurheilemaan Knitpicksin sukkapuikkosetin verran. Jos sitten saisi paremmin noita varastossa olevia lankoja pois... 

1343783.jpg

Lankahamsteri-kuukauden aikana valmistui korvaläpällinen lapsen myssy, josta ei ole vielä kuvaa täällä ollut. Lankana edelleen Arwetta (tämän jälkeen tästä langasta ei tule hetkeen postausta:)), tällä kertaa kaksinkertaisena ja puikot olivat muistaakseni kolmoset. Malli on omasta päästä. Lisäksi viime kuussa valmistui pari Vaaka-tilkkua, joista ei ole kuvaa - kaikki tietävät miltä 20 x 20- kokoinen tilkku näyttää.

1343767.jpg

Muutama viikko sitten tein ensi syksynä 80 vuotta täyttävän mummini luota käsityölehtilöytöjä ja sain purkillisen nappeja lahjoituksena, kun erehdyin valittamaan pientä nappivarastoani. Vanhoissa Virkkaus- ja neuletyöt-lehdissä vuosilta 1950 ja 1955 on neulevaatteita koko perheelle, mutta erityisen söpöjä vauvanvaatteita:

1343840.jpg

Kivoja ideoita ja kauniita mallineuleita, vaikka ajatus valkoisesta villalangasta neulotusta kaksiosaisesta uimapuvusta saa hymyn nousemaan suupieliin... Joka tapauksessa ihania lehtiä ja runsaasti ideoita!

Lankahamsterien loppumetreillä aloitin tekemään 7-veljeksestä Log Cabin- sukkia, mutta perjantaina näytti pahasti siltä, että lanka loppuu taas kesken. Tarkoituksena oli tehdä miehen jalkaan sopivat sukat, mutta langan niukkuuden vuoksi päädyin tekemään lyhyemmän jalkaterän, niin lanka todennäköisesti riittää. Eihän niitä sukkia vielä itsellä tarpeeksi ollutkaan:)

Mukavaa alkuviikkoa,

Outi