Viime aikoina on ollut runsaasti aikaa mietiskellä mitä lankavarastoista tekisi, kiitos poikien hyvien unenlahjojen:) Suuren kotimaisen valmistajan lankoja on kaapeissa 6128 grammaa ja olisin ikionnellinen, jos saisi tämän osuuden lankavarastostani kutistettua edes puoleen... tai neulottua siitä edes kilon verran ennen kuin tilaan uusia ihania lankoja.

Lähes jokaiselle kerällä on olemassa jonkinlainen suunnitelma ja sen toteutus alkoi jo Lankahamstereiden aikana Log Cabin Sockseilla, joita aloitin neulomaan miesten sukkina ja jotka valmistuivat naisten sukkina... Ei huvittanut kokeilla riittääkö lanka miesten sukkiin, joten tein suosiolla lyhyemmät terät. No, lankaa jäi kyllä 16 grammaa, mutta olisikohan se siltikään riittänyt 45/46-kokoisiin sukkiin? Näihin lankaa kului 126 grammaa ja puikot olivat 3,5 mm:n bambut.

1351726.jpg

Uudessa Modassa oli kivannäköinen pitsineulejakku, johon loin silmukat varastosta kaivetusta vaaleansinisestä Butterflystä. Hauska malli, joka aloitetaan hartioilta ja hihan yläpäästä - jos lanka ei riitä pitkiin hihoihin, niin teen lyhyemmät. Pienenä toiveena olisi, että pitsijakku valmistuisi ristiäisiin mennessä (eli neulonta-aikaa olisi noin 5 viikkoa), mutta jos ei valmistu, niin ei maailma siihen kaadu.

Lisäksi aloitin puuvillalankojen "tuhoamiseksi" virkkailla isoäidin neliöitä Novitan Alabamasta. Tosin varastosta löytyvät värit ovat kovin tyttömäisiä ja jos virkkausinto jatkuu pidempään ja neliöitä valmistuu esimerkiksi pienen peiton verran, niin olisi mukavaa täydentää sitä sinisillä ja vihreillä tilkuilla. Tietääkö joku, mikä nykyinen puuvillalanka olisi vastaavaa kuin Alabama?

Että tällaista tällä kertaa. Pitäisiköhän vielä luoda silmukat sukkiin vai odottaisiko Knitpicksin puikkojen tuloa...

Outi