Neulekorissa on pitkään pyörinyt yksinäinen kirjoneulelapanen vailla peukaloa ja paria - nurkissa pyörineet ufot, uudemmat ja vanhemmat, esittelin Fufo-kampanjan yhteydessä toukokuussa. Muut ufot ovat joko onnellisesti valmistuneet tai kokeneet purkutuomion. Mutta lapaset jäivät koriin pyörimään... Alunperin lapasten piti olla Project Spectrumin sini-harmaa-valkoinen työ, mutta eipä valmistuneet aikanaan. Mutta vuoden hauduttelun jälkeen tuli valmista!!

1201669.jpg

Sateisena päivänä kuvanottamiseen ei kovin monta sopivaa väliä ollut.. Lapasten ohje on Novita 6/2003 lehdestä malli 23. Lankana ovat Novita Nalle farkkusinisenä, luonnonvalkoisena ja harmaana, puikot 3,5 mm. Ohjeesta poiketen tein peukalot yksivärisinä, kirjoneulepeukalo alkoi ajatuksena tuntumaan niin tuskastuttavalta, että päädyin yksivärisiin peukkuihin - muuten olisi ollut vaarassa, että lapaset olisivat päätyneet takaisin neulekorin pohjalle!

Jostain syystä päädyn aina ajoittain yrittämään kirjoneuletta, joka periaatteessa on ihan mukiinmenevännäköistä minun käsialalla ja ihailen suunnattomasti ihmisiä, jotka jaksavat tehdä upeita kirjoneulevillapaitoja aikuisille - mun hermoilla kirjoneuleet on toistaiseksi rajoitettu lapasiin, sukkiin ja pienten lasten vaatteisiin, koska suurin osa hyvästä neulomisajasta menee lankojen selvittelyyn. Mahtaako muilla olla näin vai saanko langat vain ilmiömäisen hyvin sotkettua??

Pikkumiehille neuloin pikkusukat, tulitikkurasia on hyvä mittatikku sukkien kokoa arvioidessa. Ihan perussukat 32 silmukalla vaaleansinisestä Lanettista - ei pitänyt tehdä samanlaisia, mutta kun sairaalassa on tuota aikaa eikä olkalaukussa kulje mukana kuin yksi lankakerä ja puikot... Seuraavaksi tarvittaisiin pienet myssyt/pipot, kun osastolla on enimmäkseen kovin hempeänvärisiä pikkupipoja ja myssyjä.

1201672.jpg

Lapasten ja sukkien myötä tämän vuoden "langankulutustili" on avattu  huikealla 76 grammalla! Muutama idea lankavaraston kutistamiseen on - itselle kaipailen kotona pidettävää villapaitaa ja pojille tietenkin tarvitaan kaikenlaista. Silmukat on luotu sekä omaan villapaitaan sekä pieneen myssyyn, joten jatkan neulomista!

Mukavaa viikonloppua,

Outi

Edit: Pikkusukissa on vielä kasvun varaakin - tahtovat pyöriä jaloissa, mutta pitkät varret on todettu hyviksi jaloissa pysymisen kannalta.