Marraskuussa valmistui vauvan haalarit osa I ja nurkissa pyöri niiden valmistumisen jälkeen omenanvihreää Arwettaa (merinovilla 80%, nylon 20%) lähes 400 grammaa. Kaksia samanlaisia haalareita en halunnut tehdä, joten pienellä lehtien selailulla malliksi valikoitui 1/2006 Modassa ollut vauvan haalarien malli. Ohjeen haalarit ovat Regia Silkistä, mutta Arwetta on tiheydeltään samanlaista ja konepestävää, joten tuumasta toimeen. Regia Silkin konepestävyydestä en ole ihan varma, hihkaiskaa jos tiedätte asiasta.

Haalarit on neulottu 2 mm:n ja 2,5 mm:n puikoilla ja lankaa kului huikeat 74 grammaa. Ohjeen haalareissa kokona on 62/68 cm, mutta vaikuttavat kyllä pienemmiltä, vaikka neuloin vartalo osaan reilun sentin pidennyksen. Mutta tulevat haalarien käyttäjätkin ovat kovin pieniä, joten eipä tuo haittaa jos koko on lähempänä 56 cm - rekvisiittana oleva body on kokoa 50-56 cm ja vertailussa 62 cm:n housuihin haalari näytti todella pieneltä.

1233995.jpg

Työn alla on myös lastenhuoneen sisustus, Eija Rasinmäen Toukka-matoista löytyy niitä värejä, joita olen poikien huoneeseen suunnitellut: tapetit ovat vihreät ja verhoihin tulee vihreää, valkoista ja sinistä - heti kun saan ne ommeltua... Haalareihin suunnittelin ompelevani kangasmerkin eteen kuten alkuperäisessä mallissakin, mutta merkin kiinnittäminen venyvään neulokseen ei tuntunut kovin mielekkäältä, joten jätin sen pois. Vinoon kiinnitetty kuva harmittaisi enemmän kuin kuvan puuttuminen.

Lähiaikoina on valmistumassa neulepusero, viimeisestä hihasta on enää puolet jäljellä. Joten sitä odotellessa...

Outi