Tässä blogissa on harvemmin neulottu pipoja, mutta nyt ilmaantui tarvetta pikkuruisille sinisille sairaalapipoille, joten tottahan puikkoihin oli tartuttava. Tähän asti olen harvat neulomani pipot tehnyt melko orjallisesti ohjeen mukaan, mutta tällä kertaa oli pakko kehitellä itse malli - 28 cm:n päänympärykselle ei taida valmiita ohjeita löytyä!

Muutamassa viime postauksessakin esiintynyt vaaleansininen Lanett pääsi vielä kerran puikoille ja siitä riittikin melko hyvin kahteen pipoon - toiseen piti ottaa täydennystä luonnonvalkoisesta Lanettista. Molemmissa pipoissa on 1 oikein, 1 nurin resori (84 silmukkaa) ja itse mallikerrassa viisi silmukkaa. Tämän vuoksi jouduin lisäämään itse "pipo-osuuteen" yhden silmukan eli 85 silmukalla ja kahden millin puikoilla tikuttelin pipot valmiiksi.

1209735.jpg

Sopivaa mallinukkea ei kotoa löytynyt, joten Ikean aromilasit pääsivät pipomalleiksi - tosin niiden ympärysmitta on hieman suurempi ja muoto vähän kyseenalainen. Molemmissa pipoissa on tehty kavennukset puikon lopussa, en jaksanut alkaa miettimään mitään fiksumpia juttuja. Jacques Cousteau pipon- tyylinen kavennus olisi ollut kyllä kivannäköinen tuossa raidallisessa.

1209739.jpg

Joten jatkossa ei pitäisi tulla enää postauksia vaaleansinisestä Lanettista neulotuista vaatteista, sillä pipoista jäi lankaa olemattoman vähän jäljelle. Pikkuruiset vaatteet eivät lankavarastoa kutista kovin paljoa (pipoihin kului yhteensä 29 grammaa), mutta antavat sitäkin paremman mielen!

Mukavaa alkuviikkoa!

Outi