Ystäväni sai minut houkuteltua kaverikseen askartelemaan valopalloa maanantai-illalla. Ainoa, mitä tiesin oli tarvikemaksun suuruus 8€ ja kurssin alkamisaika:) Kurssin vetäjä oli Taito-Satakunnan paikallisesta toimipisteestä ja valopallon malli on Taidon omaisuutta eli palloja sai tehdä omaan käyttöön ja lahjaksi, mutta ei myyntitarkoituksella.

Parinkymmenen naisen ryhmä pääsi alkuohjeistuksen jälkeen tuumasta toimeen ja pienten alkuhankaluuksien jälkeen homma alkoi sujumaan hienosti, vaikka liisterin haju leijailikin kohtuullisen vahvasti ympärillämme. Syy, että en aikaisemmin kuvannut tuotostani on siinä, että pallon piti antaa kuivua kaikessa rauhassa ennen kuin muottina toiminut ilmapallo poistetaan. Joten tänä aamuna otin sakset käteen ja puhkaisin pallon. Ei tapahtunut mitään, ei edes kunnollista pihinää! Joten irrottelin saksilla ja sormilla puhkaistua ilmapalloa narupallosta hetken aikaa ennen kuin pääsin "asentamaan" valoja palloon.

1091672.jpg

Pallo on halkaisijaltaan noin 25-28 cm ja sen sisällä on 120 pientä led-valolamppua. Tällä kertaa valokuvaa ottaessa olisi saanut olla pimeää, mutta kun kerrankin ulkona paistaa kauniisti aurinko, niin tyydyin ottamaan kuvan keittiössä, joka taisi olla hämärin paikka aamupäivällä.

Täytyy myöntää, että olin kurssin alkaessa vähän epäluuloinen koko valopallo-ideaa kohtaan, mutta kun sytytin valot valmiiseen palloon oli mieli muuttunut - valaistu pallo on todella kaunis!

Outi