Ranskalainen Bouton d'Or tarjoaa neulojalle toinen toistaan ihastuttavampia vauvojen ja lasten neulemalleja ohjelehdissään ja ongelmaksi muodostuu se,  mistä aloittaisi:) Jotain pientä piti kuitenkin saada puikoille ja ensimmäisenä iskin silmäni lankavarastosta löytyvään Novitan Bambuun, joka on varmasti miellyttävän tuntuinen pienen lapsen iholle ja äidin pelastukseksi kestää 60 asteen konepesun...

Bouton d'Or'n Mon catalogue Layette et enfants hors serie numero 15- mallistosta löytyi pienen etsiskelyn jälkeen neuletiheydeltään hyvin Bambuun sopiva Mon petit navire- mallisto. Eikä muuta kuin puikot heilumaan. Pikkuruisen puseron (kokoa 0-3kk) neulomistyössä ei montaa hetkeä mennyt, mutta viimeistelyissä sitäkin kauemmin. Napit löytyivät sattumalta kotoa ja hihatkin pääsivät oikeille paikoilleen pienen mietiskelyn jälkeen - jotenkin olkapäillä olevat napitukset sekoittivat ajattelua ja olin tehdä asiasta taas paljon monimutkaisemman.

Mutta valmista tuli:

1046010.jpg

Illalla kuvaaminen pitäisi kieltää lailla, koska marraskuun pimeänä iltana ei mikään valaistus tunnu riittävän.. Puseron mallineule on yksinkertainen malli, jossa oikean puolen riveillä vuorottelevat oikeat ja nurjat silmukat ja nurjan puolen riveillä vain nurjat silmukat.

Novitan Bambu oli ensimmäinen kosketukseni bambulankaan. Pehmeydestä sekä hyvistä pesuominaisuuksista huolimatta antaisin kyllä pienen miinuksen langan löyhäkierteisyydelle - neuloessa piti olla tarkkana, että koko silmukka tulee puikolle.

Kohta pitää keksiä jotain uutta neulottavaa tai tehdä kaksi kummittelevaa ufoa valmiiksi (kirjoneulelapaselle pari ja Mystery Shawl 3)...

Outi