Aika vierähtää kuin siivillä ja tämä blogikin on jäänyt varsin vähäiselle huomiolle. Käsityöt eivät viime aikoina ole oikein maistuneet eikä sen takia valmistakaan ole tullut... Ennen sentään sain pienen sukkaparin tehtyä parissa illassa, nyt siihen tuntuu menevän viikkoja! Kuluneen viikon aikana on kuitenkin kuulunut ompelukoneen ja saumurin ääntä, nuppineulojen putoilua tuumaustaukojen aikana ja koirapoikakin sai vihdoin viimein uuden petin! Kovasti poika oli jo ompeluvaiheessa testailemassa lattialle aseteltuja kappaleita asettumalla makaamaan niiden päälle ja yhden nuppineulan bongasin turkista, vaikka ei tuo tuntunut menoa haittaavaan (neula ei ollut painunut onneksi ihoon asti, vaan oli karvapeitteessä).

997191.jpg

Mallia "tyynyn" ompeluun löysin Katrin Cargillin kirjasta Helpot kodin tekstiilit, mutta pohjan täyttöaukon ja jotain pieniä yksityiskohtia sävelsin omasta päästä. Koiran peti pitää saada helposti pestyä ja tuulettua, joten tässä versiossa on pohja kankaassa tarranauhalla suljettava täyttöaukko, josta sisään on työnnetty pehmusteeksi yksi kulunut vanha, ohut 120 cm:n petauspatja, yksi vanha tuplaleveä peitto sekä yksi tavallisen kokoinen peitto. Hyvä keino hukata kaapeista ylimääräiset huonot peitot! Koko en tarkkaan mitannut, mutta peti on kooltaan noin 100 cm x 75 cm. Muutamana yönä petiä on jo testattu ja kuorsauksesta päätellen karvainen kaveri on punkkansa hyväksi havainnut:)

997192.jpg

Neuletyöt eivät muutaman viikon aikana ole edistyneet juuri lainkaan, ruskea villasukka on aloitettu jo lokakuun alussa eikä tunnu valmistuvan millään ja vihreät vauvan haalarit ovat olleet jäähyllä jo kauan pienten teknisten ongelmien vuoksi. Valkoiset vauvan sukat ovat olleet sentään hieman ahkerammin työn alla, ajattelua vaatimattomina ne ovat edistyneet parissa illassa ihan mukavasti. Kärkikavennuksissa mennään ja lankakin mitä todennäköisemmin riittää.

982378.jpg

Viime viikonloppuna vietimme anopin syntymäpäiviä ja tottahan syntymäpäivän kunniaksi piti tehdä kortti, viime tingassa, kuinkas muuten. Joskus keväällä ostin Cross Stitch Card Shop- pistelylehden, jonka kylkiäiskittinä oli pikkuinen ruusukimppukortti. Mukava pikkupistely.

Aurinkoista viikonloppua!

Outi