Tästä blogista on tullut tosi vaitelias viime aikoina ja Runsaasti Neulova Ystävä oli jo varsin huolestunut hiljaisuudesta... Väsymys painaa ja en vain ole saanut aikaiseksi kuvata ja kirjoittaa, kun aika on kulunut mukavasti sohvan nurkassa jotain pientä väkerrellen.

Vauvan villatakki odottaa edelleen viimeistelyä, mutta sillä välin on valmistunut pari pientä välipalana tehtyä projektia: huivi ja sukat. Jossain taisi olla HuPo-viikot menossa ja vaikka en osallistukaan tähän tempaukseen, niin uusimmassa Modassa (5/07) oli houkuttelevan näköinen Sandnesin  Kitten Mohairista tehty huivi. Ja koska huivilankalaatikossa on muutama Kitten pyörinyt hieman orvonnäköisenä, niin tuumasta toimeksi. Salomoninsolmuja olen joskus aikaisemmin muutaman solmun verran kokeillut ja tähän huiviin ne tuntuivat sopivan hyvin.. ehkä teen toisen huivin samalla idealla joululahjaksi?

Sukkasatoa on myös poimittu siellä täällä ja huivin valmistuttua tarvitsin jotain simppeliä neulottavaa television pariin.. pienet perussukat Regian Surf Color Cottonista 34 silmukalla 2 mm:n puikoilla. Ja lanka luonnollisesti löytyi sukkalankojen joukosta:) Eli -10%-projektia varjoillaan sekä sukilla että huivilla!

879029.jpg

Lauantaina poikkesin Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa Lankabaarissa,  josta mukaan tarttui suloiset napit kokoamista odottavaan villatakkiin sekä Debbie Blissiin Baby Cashmerino- vihkonen. Lankojen osalta osoitin sitten ihailtavaa itsehillintää... ei kerääkään! Ja ostoslistalla olleet 60 cm:n 2,5 mm:n pyöröpuikot tietenkin unohtuivat ja yksi työ odottaa puikkojaan.

Mutta posteljooni toi tänään postilaatikkoon varsin mieluisan paksun kirjekuoren Ranskasta: Bouton d'Or'n mallivihkot tulivat noin viikossa tilauksesta. Toinen toistaan ihanampia vauvojen ja lasten neulemalleja, joihin pitää syventyä ihan ajan kanssa. Kerrassaan kauniita lastenvaatteita suloisine yksityiskohtineen. Bouton d'Or'n kotisivuilta löytyy tarkempia kuvia!

879026.jpg

Joten uusiin malleihin tutustuessa on hyvää aikaa yrittää kutistaa lankavarastoa, joka tämän päiväisen laskennan (excel-taulukon tarkistuksen) jälkeen oli 12,210 kg... kymmenen prosentin kutistus tarkoittaisi 1221 grammaa neulottua/virkattua lankaa! Keskeneräisissä töissä on kiinni vain muutamia satoja grammoja, joten ehkä olisi järkevintä tehdä hankintoja vasta kun tuo tavoite on saavutettu - varsinainen palkinto retkahdus! Toisaalta, minähän vain varjoilen -10%:n tavoitetta juuri niin kauan kuin ajatus tuntuu hyvälle ja toisaalta, kuinkahan paljon neulonta-aikaa tulevaisuudessa mahtaa jäädä?? Pieni epäilys on, että oma aika tulee olemaan kortilla:))

Outi