Sain sittenkin viimeistelytyöt tehdyksi: villatakki sai nappinsa ja sukistakaan eivät pääse varpaat kurkistamaan:) Pieniä hommia, mutta aloittaminen on välillä niin takkuista!

Vauvan kaarrokeneuletakki on tehty osin oman pään mukaan, osin Novitassa 2/2002 ollutta mallia mukaillen. Lankana on vaaleanvihreä ja luonnonvalkoinen Sublimen Baby Cashmere Merino Silk Dk, joka edelleen oli mukavaa neulottavaa. Joustinneuleista tuli ihan hauskannäköistä, kun neuloin oikealla ja nurjalla puolella oikeat silmukat takareunasta. Kaarrokeneuleet ovat kyllä saumojen ompelua inhoavalle todella kiitollisia neulottavia, ainoastaan hihoihin ja kainaloihin jäi ommeltavat saumat. Hihatkin olisi voinut neuloa pyörönä kun asiaa olisi tarkemmin ajatellut! Lankaa kului 152 grammaa.

935925.jpg

Kaapissa oli viime vuotisella työmatkalla hankittua mustan-harmaata Nalle coloria, joka ei kerällä näyttänyt hyvälle eikä kyllä valmiina sukkinakaaan! Minkä ihmeen takia pätkävärjätyn langan pitää muodostaa noin selkeitä kuvioita? Sukkien malli "Gentlemans's Plain Winter Sock" on Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks - edes loistavan yksinkertainen malli ei pystynyt muuttamaan tätä rumasukkalankaa kauniiksi joutseneksi. Voi tietenkin olla, että pätkävärjätyt langat innostavat enemmän kuusikymppisiä neulojia, koska esimerkiksi anopin mielestä lanka oli oikein hauskannäköistä.. Mutta itselle pitää kyllä kirjata muistiin, että pätkävärjättyjä lankoja saa tähän talouteen kantaa vain äärimmäistä harkintaa noudattaen ja varmistaen, että ne varmasti tulevat käytetyiksi mahdollisimman pian! Nämä sukat kulkeutuvat pukin pussiin, joten joku 45- numeroisen jalan omaava herrahenkilö saa sukat lahjaksi.

935928.jpg

Sukkiin lankaa kului 107 grammaa, joten yhteensä lankaa kului näihin kahteen työhön 259 grammaa. Matkaa tavoitteeseen on siis vielä 742 grammaa... Mitäköhän seuraavaksi alkaisin tekemään? Tiinan Neuleblogissa  kaipailtiin lämpimiä villasukkia lämmittämään pienten venäläisiin sairaaloihin hylättyjen lasten varpaita - eikä pienten sukkien tekemiseen menisi edes paljon aikaa, joten täytyy kaivella kaapista loput 7-veljeksen jämät ja colorit - riemunkirjava nallecolori voi olla valopilkkuna laitoksen harmaudessa, vaikka täällä se aiheuttaa lähinnä migreeniä.

Palaillaan taas,

Outi