Tänään oli postilaatikkoon kolahtanut kirjakerhon kuukauden kirjana Debbie Stollerin Stitch'n bitch - Koukussa. Tällä kertaa onneksi tuli oikea kirja, sillä viime viikolla oli pakattu Koukussa kirjan tilalle Neulojan käsikirja.

446095.jpg

En oikein tiedä mitä ajattelisin tästä kirjasta. Oletan, että osaan virkata, ainakin joskus olen koulussa tehnyt hyvällä menestyksellä ruudullisen patalapun, pyöreän patalapun, reunapitsiä ja aina välillä olen innostunut tekemään jotain, kuten esimerkiksi viime kesänä boleron. Ehkä toivoin saavani jonkinlaisen virkkaus"herätyksen"...

Kirjan alkuosa on virkkauksen perusteita, perussilmukat esitellään stollerimaiseen tyyliin varsin selkeästi samoin kuin lisäykset/kavennukset sekä muutamat erikoisuudet (tai ainakin minä laskin klusterit, pallot ja popcornit erikoisuuksiin). Ihan peruspaketti virkkauksesta ja ihan tervetullut virkistämään muistin takimmaisia sopukoita esimerkiksi kirjovirkkauksesta, mutta jotenkin petyin kirjan malliosioon. Yksikään virkkausmalleista ei ollut niin yli-ihana, että sillä olisi kiire päästä työn alle (mikä ehkä keskeneräisten ja jonossa olevien neulomusten lukumäärän huomioiden on vain hyvä asia). Muutamia ihan kivoja ideoita, mutta ei mitään suurempia ahaa-elämyksiä. Yksi syy voi olla siinä, että tähän asti olen pääasiassa virkannut ohuesta virkkauslangasta pienellä koukulla ja tämän kirjan mallit ovat huomattavasti paksummille langoille, kotimaisiksi vastineiksi on mainittu mm. Nalle, Samos, 7-Veljestä ja Tennessee. Ehkä paksummalla langalla virkatessa saisin jotain valmiiksi ennen kuin kyllästyn?

Luulenpa, että tämä kirja olisi sopinut paremmin 16-vuotiaalle käsitöistä innostuneelle sukulaistytölle kuin minulle. Oikeasti kaipailisin vielä jotain virkkauksen perusteosta, Paulinen Turnerin Virkkaajan käsikirjaa olen muutaman kerran vilkuillut, mutta mikä olisi siihen tarkoitukseen parhaiten sopiva? Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!

Toivottavasti tässä blogissa on jo loppuviikolla jotain valmista esiteltävää, sillä Tennessee- pitsineuletakkki on edistynyt viikonloppuna mukavasti - vielä hihat ja vajaa kymmenen senttiä toista etukappaletta sekä viimeistelyt. Keskiviikkona yritämme pitää taas neuletapaamista Pirren ja Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa, toivottavasti tällä kertaa kaikki pääsevät tulemaan ja pääsemme rupattelemaan käsitöistä... ehkä hihat olisivat sopivan aivotonta neulottavaa sinne?

Pirteää alkuviikkoa kaikille!

Outi