Jos et halua lukea purnausta ja valitusta, niin tässä postauksessa ei taida olla Sinulle sopivaa luettavaa... mutta jos kuitenkin päädyit lukemaan pidemmälle niin:

Eilen tuli Novitan Kesä 2007 lehti ja tänään kyseinen yritys sai sähköpostitse tilauksen peruutuksen. Ei kerrassaan mitään uutta, ei mitään sellaista, joka huutaisi puikoille pääsyä. Joka sesonkiin tulee uudet lankauutuudet, joihin sovitetaan pienen pienin muutoksin vanhat mallit (tai hyvin paljon niitä muistuttavat), jotka pidetään mahdollisimman yksinkertaina, suoralinjaisina ja tylsinä. Joten kiitin kauniisti ja peruutin.

Toinen asia mikä sai eilen illalla hyppimään raivonpartaalla tasajalkaa oli Maggie. Suuri Käsityölehtihän julkaisi suomennoksen ohjeesta viimeisessä numerossaan ja ajattelin, että pääsenpä helpolla, kun tilaamani mallikirja, Rowanin Classic Beach, on englanniksi ja SK:ssa oli paljon suurempi ruutupiirrustus mallineuleesta. Joten sen enempää miettimättä kaivoin puikot ja neuloin kaikessa rauhassa etu- ja takakappaleita yhdistettynä, kunnes havahduin miettimään, että jokin mättää... Alkuperäisessä ohjeessa on muotokavennuksia vyötäröllä sekä etu- että takakappaleisiin kun kotimaisessa versiossa niitä oli merkitty vain takakappaleeseen. Prkkll * hammasten kiristystä* sadattelua ja muuta painokelvotonta miehenkin pelästyttänyttä tekstiä. Sitten ajattelin, että pudottelen molemmista reunoista silmukoita ja teen korjaukset, mutta eipä meikäläisen taidoilla tullut siistiä lopputulosta. Joten, kymmenkunta senttiä palmikoita ja helmineuletta joutui purkuun. Langat kerille ja aloittamaan alusta. Täsmällisesti alkuperäisen ohjeen mukaan, kohta kohdalta...

Minkä ihmeen takia ohjeita pitää mennä muuttamaan tasapaksuiksi ja pudottamaan niistä muotokavennukset pois käännöksen yhteydessä?? Tai miksi sitä ei mainita ohjeessa? Kun harva meistä on tiiliskiven mallinen, täysin kurviton.. kuka haluaa vapaaehtoisesti pukeutua säkkiin??

Lopputuloksena on, että Maggien vasenta etukappaletta on neulottu vajaa 20 senttiä. Mutta kyllä siitä valmis tulee.

Purnauksista huolimatta mukavaa loppuviikkoa!

Outi