Maaliskuun Magknitsissa oli ihanat peruspitsisukat, jotka pääsivät heti puikoille. Tosin en tehnyt niitä ohjeessa mainitusta Debbie Blissin Baby Cashmerinosta, vaan kotoisasta lehmuksenvihreästä Nallesta, joka teknisiltä tiedoiltaan (tiheys, metrit) oli melko lähellä suosituslankaa - tuntuma on sitten ihan eri planeetalta. Neljän kerroksen mallineule jäi nopeasti mieleen ja sukat valmistuivat joutuisasti, ainoastaan kärjen silmukoimalla (kitchener stitch) aiheutti pään vaivaa. Runsaasti Neulova Ystäväni yritti jo viime kesänä Jaywalker-sukkien yhteydessä opettaa miten homma hoituu, mutta eipä ollut enää hyvät opit mielessä. Joten Googlella kaivelemaan arkistoja ja johan löytyi! Törmäsin loistavaan sukkasivustoon eli Socknitters.comiin, jota varmasti tulee hyödynnettyä myöhemminkin. Mutta tähän hätään sieltä löytyi selkeä kuvasarja ja sain tehtyä varsin tyydyttävän näköisiä silmukoita. Minulle uutta oli myös sukkien aloitussilmukoiden poimiminen jämälangasta virkatun ketjusilmukkaketjun avulla sekä pykäreunan kiinnittäminen neulomalla, tähän asti olen aina ommellut sen kiinni. Mutta kivat sukat, jotka sopivat kuin piste iin päälle viime aikaisiin vihreisiin hankintoihin. :)

432487.jpg

Taisin kyllä hamsterikuun jälkeen mainita jotain sukkienneulontakiintiön täyttymisestä, mutta ei siitä sitten enempää - kun vaan on jotain muuta kuin perustavallista 2 o, 2 n- joustinta ja sileää, niin johan taas kiinnosti. Mutta tänään tuli postin mukana kauan kaipaamani Rowanin mallilehtinen, josta myöhemmin lisää sekä Suuri Käsityölehti, joka parantaa koko ajan mallejaan. Ainoa asia mikä jäi ärsyttämään on se, että kahdessa peräkkäisessä numerossa on ollut Rowanin Classic Beach-malliston neuleita ja tilasin sen kirjan ennen noita lehtiä.. Pitääkö yhdestä kirjasta käyttää kaikki mallit lehdessä julkaistaviksi? Eikö Rowanilla ja muilla ole niin paljon mallikirjoja, että ei tarvitsisi ottaa yhdestä kaikkia??  Mutta täytyy kyllä myöntää, että kotimaisista langoista tehdyt mallit eivät juuri innostaneet, jotenkin ne ovat niin tavanomaisia ja moneen kertaan nähtyjä. Mutta tästä saa jokainen tietenkin olla mitä mieltä haluaa. Ugh, olen puhunut!

Kauppareissulta päätyi mukaan Kauneimmat käsityöt- lehden uusin numero, jossa oli ihan mukavia ideoita, pienillä muutoksilla (muotoiluilla) ihan toteutuskelpoisia. Koska Lankavaraston kasvattaminen on "kielletty", niin täytyy sitten kehitellä lisää neuleohjeita yms olemassa olevia lankoja varten;)

Taidan tästä lähteä neulomaan, tänään en ole vielä saanut riviäkään aikaiseksi!

Outi