Kuten jo joskus aikaisemmin olen kirjoittanutkin, niin jostain syystä kirjoneuleen tekeminen on aina tuntunut tosi hankalalta, tasona neulottuna liki ylitsepääsemättömältä... mutta silti aina aika ajoin tulee kokeiltua joko mieli olisi muuttunut (tai taidot/pitkä pinna kasvanut..). Uusimmassa Suuri Käsityö-lehdessä oli kuitenkin kivannäköinen mallineule (malli nro 13), johon sopivat langat löytyivät ja isännällä on jatkuva sukkapula, joten pitihän sitä yrittää. Suljettuna neuleena tekemääni kirjoneuleeseen olen jo melko tyytyväinen: ei tullut reikiä eivätkä langanjuoksut kiristä. Lankana oli Novitan Nalle sekä tosi vanha Anttilasta vuonna käpy ostettu norjalainen villalanka (muistaakseni myytiin vyyhdillä) ja puikot olivat 3 mm:n lyhyet bambut, yhteensä lankaa kului 126 grammaa. Sukat ovat kokoa 46/47.

390553.jpg

Tässä vielä tarkempi kuva varren kirjoneuleesta:

390554.jpg

Viikonlopun aikana näki päivänvalon myös järjestyksessään kolmas Apupupu, jonka kastoin Christianiksi... seuraavan pupun nimi alkaa D-kirjaimella. Olisi aika hienoa saada koko aakkoskatras aikaiseksi! Lankana oli taasen 7-Veljestä ja puikkoina 3 mm:n bambut. Ennen vanulla lihotusta pupu painoi ruhtinaalliset 53 grammaa. Huomenna ajattelin esitellä Apupupuja vanhemmille neulomisesta kiinnostuneille naisille, voihan olla että joku innostuu niitä neulomaan! Ehkä tulostan vielä ohjeitakin jaettavaksi, niin kenenkään tekeminen ei kompastu internetin käyttötaidottomuuteen.

390551.jpg

Näiden valmistutta puikoille pääsi 7-Veljestä, josta olisi tarkoitus tehdä myös isännälle sukat, tällä kertaa Stitch'n Bitch-kirjan Jussi-sukkien ohjeella. Muuten koitan tuhota Lankahamsteri-kuukauden aikana Nalle ja 7-Veljestä keriä mahdollisimman paljon. Mitään suurempia töitä niistä ei synny, koska esimerkiksi 7-Veljestä on varastossa yhdeksän kerää ja kaikki tietenkin ovat eri värisiä.. Nallea olisi hiukan enemmän, mutta sen "tuhoaminen" on vähän hitaampaa.  Pieni idean tynkä miehen harmaan Nalle-neulepuseron tekemiseenkin on, ohjeen mukaan tehtynä paidasta tulee liian "kruusattu" työpaidaksi. Ideaan sisältyy lyhyt vetoketju ja sen takia ideaa tarvitsee varmaankin kehitellä helmikuun yli...

Nyt täytyy tehdä ystävänpäiväkortit loppuun, että saan ne huomenna viime tipassa postiin!

Mukavaa alkuviikkoa,

Outi