Vielä on reilu vuorokausi jäljellä Lankahamstereja, joita silmällä pitäen olen kuluneen kuukauden aikana neulonut kaikenlaista pientä ajatuksena käyttää mahdollisimman paljon lankaa... Tässä olisi viikonlopun ja maanantain aikana valmistuneet:

418425.jpg

Kummipojan sukat tummansinisestä ja raidallisesta 7-Veljeksestä, koko noin 24. Ihan perussukat ilman hienouksia.

Sukkien jälkeen tein Pelagian esimerkkiä noudatellen peffanalusen, johon yritin tikuttaa mahdollisimman paljon Nallea ja 7-Veljestä kaapista.. Lankaa kului 212 grammaa, etupuolen tilkut ovat kaksinkertaisella langalla (Nalle ja 7-Veljestä) neulottuja ja takakappale 7-Veljeksestä virkattuja pylväitä. 7-Veljestä jäi vielä varastoon 475 grammaa, yksi kokonainen siedettävän värinen harmaa kerä ja joukko Apupupu-langaksi soveltuvia värejä. Nyt ei peffan pitäisi palella!

418422.jpg

Vauvalahjaksi tein vielä myssyn, lapaset ja sukat Novitan vanhasta merino-Bambinosta. Ohje settiin on Novita 1/2000- lehdestä. Valkoista Bambinoa jäi huikeat 3 grammaa, joten tiukille meni. Olin kyllä varautunut tekemään tupsun luonnonvalkoisesta Nallesta, mutta parempi näin.

418419.jpg

Lankahamsterikuukauden aikana olen saanut varastosta kulumaan 1173 grammaa, mikä on ihan hyvä suoritus, koska työt haittaavat harrastusta eikä varastosta ole kovin paksuja lankoja löytynyt. Olen lupautunut jatkamaan pudotuspelissä ainakin jonkin aikaa, koska lankavarastossa on materiaalia vielä vaikka kuinka moneen projektiin eikä varsinaista tarvetta ostaa ole tullut, en kyllä ole juuri käynyt lankakauppojen liepeillä enkä edes kovin monta kertaa nettikauppoja ihastelemassa.

Paitsi eilen... Amerikassa. Ja tilasin jotain, mutta en lankaa! Viime elokuussa yritin tilata Knitting Gardenista Rowanin Wool Cotton Concertina Magazinen, jota odottelin lähes jouluun saakka, koska liikkeestä luvattiin lehdykän tulevan, mutta jääneen jälkitoimitukseen. Ja minä odotin ja odotin ja odotin... kunnes kypsähdin ja ilmoitin Knitting Gardenin Elizabethille, että unohdetaan koko juttu. Mutta kun lehden mallit jäivät kaivelemaan mieltä, vihreät langat huutelevat puikoille pääsyä ja jostain syystä Wool Cottonille ei Rowanin mallikirjoissa ole montaa "järkevännäköistä" mallia. Joten eilen tein uuden Google-kierroksen maailman lankakauppoihin, koska Rowanilla ei enää tuota ole eikä muistakaan brittiläisistä liikkeistä löytynyt. Valtameren toiselta puolelta onneksi löytyi Jimmy Beans Wool, josta lehtinen löytyi... Jännityksellä odotan kuinka tällä kertaa käy!

Lankahamsterien päätyttyä on siis toiveita nähdä täällä joskus jotain muutakin kuin nopeasti valmistuvia novitalaisia sukkia... Tulevaisuudessa yritän kyllä tarkemmin harkita mitä lankoja kaupasta kotiin kannan vai annanko postin kuljettaa jotain herkkuja kauempaa:)

Mukavaa alkuviikkoa,

Outi

edit: Jimmy Beans Woolista tuli sähköposti, joka kertoi tilauksen lähteneen kohti Suomea! En ollut uskoa todeksi, kun niin kauan odottelin syksyllä turhaan!