Pitkän aikaa on lipaston ylimmästä laatikosta, jossa säilytän huiveihin varattuja lankoja, leijaillut makeahko, esanssinen tuoksu laatikon avauksen yhteydessä. Tuoksu kantautuu tietenkin Kool Aid- juomajauhepussukoista, jotka tilasin Englannnista viime kesänä. Pitkän aikaa olen kyllä jo suunnitellut, että pitäisi ryhtyä värjäämään lankaa, mutta tänään vihdoin pääsin toteuttamaan suunnitelmaani. Ilun Handu Duunaa- blogista kävin vielä kurkkaamassa ohjeita ja ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Ajattelin, että tekisin raidallista lankaa omia sukkia varten ja niinpä beige 7-Veljestä muutti muotoaan vyyhdiksi kolmen istuttavan sohvan selkänojan ympärille, mittaa vyyhdillä oli reilu pari metriä.

361900.jpg

Vyyhditsemisen jälkeen sidoin vyyhdin noin kymmenestä kohdasta kiinni, jotta lopputuloksena ei olisi hirvittävää lankasotkua. Tämän jälkeen upotin vyyhdin hetkeksi veteen:

361902.jpg

Vyyhdin polskutellessa mittasin veden kattiloihin (1l/kattila) ja annoin sen lähes kiehahtaa ennen kuin lisäsin juomajauheen ja langan. Aika ärhäkänvärinen keitos!

361904.jpg

361906.jpg

Sininen väri ei tuntunut imeytyvän lankaan, joten heitin toisen pussillisen kattilaan - ei muuttunut juuri paremmaksi, toinen pussi vihreää teki huomattavasti paremman jäljen vyyhdin toisessa päässä. Kattiloiden väliseen kohtaan ei tuntunut riittävän kumpaakaan väriä, joten apuun kutsuttiin Cherry Flavor Aid, joka saikin langan punastumaan välikohdasta. Tupperin spagettikauha ei ollut lainkaan niin hyvä apuväline kuin olin ajatellut, koska sakarat jäivät lankaan kiinni ja sekoittivat turhaan vyyhtiä. Kun keitin vedet olivat kirkkaita, siirsin langan polskuttelemaan ja huuhtoutumaan tiskialtaaseen.

361909.jpg

Sininen väri erottuu hennon turkoosina, mutta onneksi vihreä ja punainen näyttäisivät onnistuvan paremmin. Mahtaako sillä olla jotain merkitystä, että punainen ja vihreä ovat Kool Aid Flovereja ja sininen tavallinen Kool Aid? Huuhteluvaiheessa vyyhdistä ei lähtenyt väriä oikeastaan ollenkaan.

Ja kas niin tässä on lopputulos:

361910.jpg

Paraikaa vyyhti on saunassa kuivumassa, joten viikonlopun aikana saattaa ilmaantua pätkä sukan vartta, viimeistään ensi viikolla, kun Lankahamsterit alkavat... Miehen villapaidan jumittaessa on ollut hyvää aikaa aloittaa uusia töitä: Swallowtail Shawl pääsi eilen puikoille ja Salomonin solmujakin olen yrittänyt virkkuukoukun kanssa solmia... Takana on kaamea työviikko (työtunteja viiden päivän aikana paljon yli tavallisten 37,5 h:n eli 57 h ja univelkaa vastaava määrä), onneksi on viikonloppu edessä ja saa rentoutua!

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!!

Outi