Otsikon perusteella voisi päätellä kevään olevan tulossa, mikä sekään ei tunnu lainkaan mahdottomalta ajatukselta, koska ruohonkorret tuntuvat kasvavan seinustalla ja joku kuului nähneen pajunkissoja... varsin tammikuista ja talvista! Mutta oikeasti kyse on Kevät orastaa- ryijystä, joka on vihdoin päässyt työpöydälle.

Ryijyä varten on useampia toinen toistaan ihanampia Vuorelman Ryijylanka- vyyhtejä, joista on tehtävä pieniä keriä eri värisekoituksia silmällä pitäen. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen, vyyhdinpuut ovat osoittautuneet varsin tarpeelliseksi ja näppäräksi apuvälineeksi ja niistä huolimatta lankojen keriminen oli melkoinen urakka, jota jatkan vielä jossain vaiheessa... alkoi tuntua käsissä jo sen verran, että päätin jättää suosiolla ryijyn keskiosaan tulevien valkoisen sävyjen kerimisen tulevaisuuteen. Lankojen kerimisen jälkeen piti ryijypohjasta purkaa kolme kerrosta ja solmia sen jälkeen loimen langat kankurinsolmuilla. Alustaviin töihin kului ihmeesti aikaa, mutta muutaman piston ehdin tekemäänkin.

327087.jpg

Aloittelijalle ryijyn aloitusrivi on helpoin mahdollinen, neljä saman sävyistä lankaa neulaan ja koko rivillinen samaa väriä... muutama rivi harjoittelua näin ja sen jälkeen voi miettiä noita värien vaihtojuttuja. Jos saisin tehtyä edes rivin päivässä, vajaan 45 cm, niin aikaa kuluisi 68 päivää. Mutta aion nautiskella koko rahan edestä ryijyn tekemisestä, sillä tämä on ehdottomasti kallein käsityöhankinta tähän talouteen, messualennuksesta huolimatta. Tästä syystä ryijy ei myöskään saisi unohtua keskeneräisyyksien töiden joukkoon, joten muistutelkaahan jos ei mitään uutta kuulu ryijyn tiimoilta!

Outi