Joululahjojen neulontarutistuksen jälkeen ei oikein mikään neuletyö ole suuremmalti innostanut eikä mitään pakollistakaan neulottavaa ole ilmaantunut. Toisen apupupun, Bertan, sain valmiiksi perjantaina, koska pitäähän pupuilla olla seuraa toisistaan... SPR:n sivuilla oli muistaakseni tieto, että tarkoituksena on kerätä 10 000 pupua. Lankana oli edelleen 7-veljestä, kirjailussa myös Sandnesin mustaa Sisua kaksinkertaisena. Suunnitelmissa on vielä tehdä lisää pupuja, ehkä Lankahamsteri-kuun aikana??

333739.jpg

Pupun valmistutta olikin perjantai-iltana orpo-olo, kun ei ollut mitään käsityötä tekeillä telkkaria vahdatessa. Aloitin Floricasta villatakkia itselle, mutta silmukoiden luomisen jälkeen päätin purkaa, kun ei oikeastaan ollut kuin hämärä aavistus halutusta mallista, mittanauha oli yläkerrassa.. Mieheltä kyselin sukkien tarpeesta, mutta niitäkin kuulema on jo riittävästi. Varovasti yritin ehdottaa tummanharmaata neulepaitaa, joka saavutti sen verran lämpimän vastaanoton, että päädyin luomaan silmukat Novitan talvi 2006- lehdessä esiteltyyn miesten Nalle-lankaiseen pintaneuleeseen. Puseron helman joustin tehdään oikeilla ja nurjilla silmukoilla, mutta kun ne neulotaan takareunoista, niin ainakin mun neulominen hidastu ihan hirvittävästi siitä. Mutta toistaiseksi kaikki silmukat ovat puikolla, alustavien mittailujen mukaan puserosta ei ole tulossa liian leveä ja resorin jälkeinen osa on jo hivenen nopeampaa neulottavaa... joten ehkä siitä tulee jossain vaiheessa pusero.

Ryijyprojekti on edistynyt mukavasti rivi/päivä- tyylillä ja täytyy kyllä myöntää, että ryijyn ompeleminen on loistavaa vaihtelua neulomiselle! Tosin siihen täytyy keskittyä koko ajan ja työ sujuu parhaiten työpöydällä, joten työpöydän radio on ollut hyvää seuraa. Ehkä joku äänikirja voisi olla myös hyvä?

Outi