Jostain syystä Vuodatus kadotti äsken naputtelemani tekstin, joten koitan pikaisesti kirjoittaa uutta... niin hyvin oli kaikki linkitkin pistänyt. Mutta hillittömällä loppukirillä sain vihdoin Sandnesin harmaan sävyisistä Sisu-langoista neulotut sormikas-lapaset valmiiksi. Ensimmäiset lapas-kynsikkäät, ja kaiken kukkuraksi kirjoneuletta. Muutama langanjuoksu olisi voinut olla löysempi, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin lajissa... tässä tapauksessa harjoitusta tarvittaisiin runsaasti! Jostain syystä kirjoneule kuitenkin onnistuu suljetussa neuleessa paremmin kuin tasona neulottavissa kappaleissa.

Lapasten ohje on muistaakseni julkaistu jossaín vuoden 2005 Modassa, mutta itse käytin Myssystä sukkiin- kirjasta (Otava 2006) löytyvää ohjetta. Ohjeesta poiketen en hankkinut vihreää lankaa sormia varten, vaan tein ne tumman harmaasta.

320029.jpg

Lapas-kynsikkäät ovat Sandnesin Sisusta, joka on ihanan pehmeää neulottavaa (80% villaa, 20% nylonia). Puikkoina oli sekalainen valikoima 2,5 mm:n ja 3 mm:n puikkoja, sekalainen sen vuoksi, että ensimmäisen lapasen varressa oli tavalliset metalliset sukkapuikot, koska ne osuivat ensimmäisenä käteen, sen jälkeen käytössä oli sekä 16 cm pitkiä bambuisia sukkapuikkoja että 10 cm pitkiä sormikaspuikkoja - aivan mahtavia sormien tekemisessä!

Nyt on sitten neulekori tyhjillään ja huomiseksi pitäisi keksiä jotain seurustelun lomassa neulottavaa... Vastaanotamme uutta vuotta pienimmän kummipojan ja tämän perheen kanssa nautiskellen yhdessä tehdystä ruuasta, raketeista ja leppoista yhdessäolosta kera koiruuden, joka ei ainakaan aikaisempina vuosina ole reagoinut ihmeemmin uudenvuoden paukkuihin ja raketteihin.

Tämä on ehdottomasti kuitenkin tämän vuoden viimeinen postaus, joten onnekasta uutta vuotta kaikille!

Outi