Katselin eilen Tahdon asian kaksi ensimmäistä jaksoa dvd:ltä ja tikuttelin joutuisassa tahdissa kummitytön lapaset Fritidsgarnista viitosen puikoilla ja 32 silmukalla. Fritidsgarnista tulee nopeasti valmista, vaikka huovutettavien lapasten koon arviointi on vähän niin ja näin, ja kummitytön käden kokokin on vähän arvoitus. Joten jos lapaset ovat liian pienet, saa joku toinen ne... Ehkä kokeilen varovaisesti 40 asteen konehuovutusta ensiksi ja palaan asiaan sen jälkeen. Ennen pesua lapaset näyttävät tältä:

292639.jpg

Talvella tein itselleni vihreästä Fritidsgarnista 44 silmukalla lapaset, ja huovutin ne kahteen kertaan pesukoneessa, mutta 40 silmukalla ne olisivat ehkä olleet paremmin käteen istuvat. Tällä perusteella 32 voisi riittää, mutta katsotaan.

Vaaleanpunainen Nalle-paita pääsi eilen illalla styroxille pingottumaan mittoihinsa ja pääsee varmaan huomenna viimeistelyyn: hihat, olkasaumat ja kaulus sekä jotain koristelua etukappaleeseen. Sisu-lapaset edistyivät eilen muutaman sentin ja isännän sukat ovat edelleen neulekorin pohjalla odottamassa vuoroaan eikä 1,5-vuotiaan lapasia ole aloitettukaan. Joten vielä riittää puuhaa ennen kuin voi ryhtyä suunnittelemaan muita projekteja tai aloittaa ryijyn tekemisen.

Tänään on viimeiset pikkujoulut joihin olemme menossa, onneksi yrittäjien pikkujoulut taitavat toteutua jonkinlaisen teatterireissun muodossa ensi vuoden alussa - ihan tervetullutta vaihtelua! Mutta nyt täytyy tästä lähteä katsomaan jotain päälle pistettävää iltaa varten ja ryhtyä takan lämmityspuuhiin.

Outi