Sain vihdoinkin 6-vuotiaan kummitytön neuleen valmiiksi koristeluja myöten, sunnuntaina ei neulominen huvittanut pikkujoulujen jälkeen ja eilen en ehtinyt tehdä paitaa loppuun, oli hauskempaa juoksennella vesisateessa :)) Vähän olen itsestäni ylpeä, että sain sateessakin aikaiseksi lähteä juoksulenkille: oikeat varusteet, hyvää musiikkia ja "koirapoika" vauhdittamaan. 

297348.jpg

Vaaleanpunainen paita on helmasta,hihan suista ja kauluksesta 3 oikein, 1 nurin -joustinta, jossa on kerros sekä Novitan Silveriä ja Coatsin Red Heart Las Vegasia, muuten tavallista sileää. Olkapäät on tehty kolmen puikon päättelyllä ja paita kainaloihin asti suljettuna neuleena, joten ainoat ommeltavat saumat olivat hihoissa. Puseron edessä on nurjilla silmukoilla rajattu "laatikko", jonka sisällä on virkattu sydän, joka on ommeltu samalla langalla sekä kummitytön nimi linnunsilmäpistoilla sekä muutama pystysuorakuvio silmukoita jäljittelemällä. Nallea ei tainnut kulua kuin kaksi kerää tähän 122 cm:n kokoiseen puseroon 3 mm:n ja 3,5 mm:n puikoilla. Paita on tehty oman pään mukaan, mutta jossain syksyn Modassa oli lumiukkopusero, jossa oli käytetty hapsu- ja hopealankaa.

9- vuotiaan kummitytön Fritidsgarn- lapaset kiersivät kaksi kierrosta 40 asteen pesussa ja vaikuttavat aika sopivan kokoisilta. Jos jaksan ja aikaa jää, voi olla että teen niihin neulahuovuttamalla jonkin kuvion kädenselän kohdalle, mutta voi olla että jää tekemättä.

Kuva ei taaskaan ole kovin loistava, pikaisesti ruokapöydän lampun alla räpsäisty otos. Viikonlopuksi täytyisi tehdä pienet lapaset, jotta saamme joulupaketit vietyä kummipojan perheelle. Leppoisalla lapanen per ilta -tyylillä pitäisi ehtiä hyvin, langaksi olen varannut vaaleanpunaista ja valkoista Novitan Woolia. Sen jälkeen saa vaaleanpunainen lanka kyllä olla hetken jäähyllä!

Että näin. Huomenna on jo keskiviikko ja hommia on sekä kotona että työmaalla ihan riittävästi ennen kuin pääsen nauttimaan oikeasta joulun tunnelmasta: hiljaisuudesta, tuoksuista, kynttilöistä... ja rauhallisesta hetkestä oman kullan kanssa kera joululahjapalapelin.

Outi