Laskeskelin,  että kuluvan vuoden aikana olen saanut oman mittapuuni mukaan varsin mukavasti valmista aikaan:

  • 4 kolmiohuivia
  • 4 suorakaiteenmallista huivia
  • 9 neulepuseroa
  • 5 neuletakkia
  • 1 bolero
  • 8 lapaset
  • 3 pipoa
  • 16 sukat tai töppöset
  • 1 vauvan villahaalari
  • 1 hiuspanta.

105675.jpg

Vuoden ensimmäinen valmistunut työ oli Fifi 1 Novitan Kid Mohairista.

Kuvat ja tiedot valmistuneista löytyy sivupalkista vuonna 2006 valmistuneiden töiden takaa. Kaikki vuosien varrella kaappeihin kertyneet keskeneräisyydet on tikutettu valmiiksi eikä puikoilla ole kuin yksi keskeneräinen työ tällä hetkellä, eli jotain tuli opittua Fufoilusta!

Tällä perusteella voisi luulla, että lankavarastoon olisi tullut melkoinen lovi, mutta kuten varmaan arvaatte, on asia aivan päinvastoin. Vuoden ensimmäisenä päivänä lankaa oli 9,65 kg ja Kristelin järjestämä Lankahamsteri- kuukausi meni varsin mukavasti ja pudotuspelissäkin olin loppuun asti mukana, jonka jälkeen kesän alussa lankaa oli hieman yli 7,5 kg... Mutta, tällä hetkellä melko erehtymätön kirjanpitoni (excel-taulukko) näyttää 14,98 kg enkä mielestäni ole edes ostanut mitään ihmeellisempää... en ainakaan paljoa! Mitä nyt kassillisen kesäiseltä Pärnun reissulta villalankavyyhtejä, liki kilon Floricaa Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa tehdyltä ostosreissulta sekä saanut lahjaksi (lisää virolaista liukuvärjättyä) ja lahjakortilla anopilta ja apelta syntymäpäivälahjaksi (Sandnesin joulunpunaista Alfaa).

Periaatteessa lähes joka langalle on jonkin näköinen käyttötarkoitus, koska olen excel-taulukkooni jaotellut langat huivi- ja asustelankoihin, puserolankoihin, sukka/lapaslankoihin sekä sekalaisiin puuvillalankoihin. Tosin suunnitelmat voivat muuttua matkan varrella, mutta jos olisin reipas niin voisin tehdä ensi vuonna 4 puseroa tai neuletakkia ja sukkia moneksi vuodeksi sekä huiveja kyllästymiseen asti... Ehkä uudenvuoden lupaus voisi olla jonkinlainen lankavaraston kutistaminen?

Toinen uudenvuoden lupaus on ehdottomasti puolitoistavuotta vanhaksi ehtineen ristipistotyön valmiiksi pistely:

318879.jpg

Kyseinen malli on aloitettu kesä-heinäkuun vaihteessa 2005 ja ohje löytyi The World of Cross Stitching lehdestä nro 100 (elokuu 2005). Työ eteni alussa varsin reippaasti, pitkien vaellusten jälkeen oli nautinnollista istua itävaltalaisen hotellin parvekkeella pelargonien joukossa, katsella Alppeja ja pistellä pistoja... kunnes loma loppui ja palattiin arkeen ja ristipistotyö jäi taka-alalle eli neulekorin pohjalle. Viime kesänä Country Companionsit matkasivat pohjoiseen, mutta eivät päässeet edes säilytyspussista pois, koska lankakerät ja puikot huutelivat tekijäänsä äänekkäämmin. Mutta, nyt on pakko ryhdistäytyä ja tehdä ikuiseksi ufoksi muuten hautautuva työ valmiiksi ensi vuoden aikana!

Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan ja kuinka pitkälle hyvät lupaukset pysyvät mielessä! Ensi vuoden puolella palaillaan taas bloggailun merkeissä, joten haluan toivottaa kaikille oikein onnekasta uutta vuotta! Olkaa varovaisia rakettejen kanssa!

Outi

Edit: korjasin valmistuneiden listaa lisäämällä yhdet lapaset, joista tarkemmin 30.12. päivätyssä postauksessa.