Vihdoin ehdin laittamaan perjantai-illalla valmistuneista Aili-lapasista kuvan tänne. Ailit on tehty 32 silmukalla ja neulemalli on Salmelan Tuulian lapasohjeesta Ulla 03/05- nettilehdestä. Lankana oli Novitan valkoinen ja vaaleanpunainen Wool, ei ainakaan pitäisi kutittaa pienen lahjan saajan käsiä. Puikkoina 3 mm: n lyhyet bambut. Kuva on totuttuun joulukuiseen tapaan karmea, valoa ei vaan ollut tarpeeksi ja lapaset oli saatava kiireesti pakettiin lauantai-illaksi.

302946.jpg

Ailien valmistumisen jälkeen ei ole enää mitään ehdottomasti jouluksi valmiiksi tehtävää lahjaa, mutta jos vain suinkin ehdin, niin teen vielä yhdet miesten sukat 7-veljeksestä. Isännän sukat voin tikutella valmiiksi joulunpyhien aikanakin, sillä ne eivät ole yllätys, koska olen välillä mallannut niitä isännän jalkaan... Toinen on valmiina ja toisesta varsi aloitettu, mutta 2,5 mm:n puikoilla neulominen ei ole ihan niin joutuisaa kuin 3,5 mm.

Lahjojen paketointi on vielä edessä ja kotiakin pitäisi ryhtyä koristamaan joulua varten. Ulkokuusessa on kynttilät olleet jo hetken, mutta sisällä ei ole vielä suuremmin merkkejä tulevasta joulusta. Täytyy tänään tehdä asialle jotain: joulutähdet ikkunoihin loistamaan, kyntteliköt paikoilleen ja seimi lipaston päälle. Meillä ei harrasteta juuri muita koristuksia kuin kynttilät, kukat ja seimi. Ehkä keittiön ikkunaan pitäisi vaihtaa verho, eli ompeluhommia olisi vielä tiedossa...

Outi