Miten ihmeessä viikonloput kuluvat niin nopeasti? Eilinen päivä kului kuin siivillä shoppailun parissa ja sen jälkeen väsyneenä televisiota vahdatessa, harvoin menen niin aikaisin nukkumaan kuin eilen. Olisikohan jo syysväsymystä?

Eilinen ostoskierros Runsaasti Neulovan Ystävän kanssa oli menestys! Koska kotikaupungissa ei ole kovin runsasta lankavalikoimaa, piti suunnata rakkaaseen syntymäkaupunkiini - jossa valikoimat eivät ole juurikaan paremmat, mutta on välillä vähän uusia ympyröitä! Löysin kaikenlaista hyödyllistä ja järkevää: kävely- ja työkengät, t-paidan, askartelutarvikkeita ja lankaa... Laskin autossa hankkimiemme lankojen painot yhteen ja matkaan oli tarttunut tasan 4 kiloa lankaa. Etukäteen olin suunnitellut ostavani Sandnesin Sisua neljä kerää ja kerän kirkkaanpunaista Nallea, mutta kuinkas kävikään: edellisten lisäksi mukaan hyppäsi 18 kerää tummanvihreää Novitan Floricaa, jotka kuiskuttelivat haluavansa itse suunnitelluksi villatakiksi. Sellaiseksi, joka ulottuu lantiolle, jossa on palmikkoja ja mahdollisesti helmineuletta, iso kaulus ja puu- tai metallinapit sekä muotokavennusta vyötärön kohdalla. Tässä kohtaa kuiskutteluun yhtyi myös pieni sisäinenääni,Sulo Vilén, joka yllytti lappamaan koriin monta kerää, kun kerta halvalla saa... ei tulisi villatakille paha hinta (toim. huom: edellyttää, että tulee valmiiksi).

Joten illalla piirtelin luonnoksen ruutupaperille, kaivoin muutamia palmikkomalleja Rowanin kirjasta. Seuraavaksi täytyisi laskeskella tarkemmin ja tehdä mallitilkkuja... hiivatin joululahjat vain kolkuttavat omatuntoa, pitäisi tehdä asia kerrallaan eikä rynnätä aina mielenkiintoisempiin juttuihin. Tosin ajattelin joulun jälkeen ryhtyä ryijyprojektin kimppuun. Ystäväni oli tilannut Vuorelmalta ryijypaketin, ja olin perjantaina tutustumassa Ruusuritari- ryijyn tarvikkeisiin ja pähkäilemässä henkisenä tukena ryijyn aloitusta... katselin jo aikoja sitten Vuorelmalta ryijyjä (erityisesti Kukkivaa kaariporttia, Talvikukkaa ja Laaksonliljaa), mutta jätin ajatuksen taka-alalle hautumaan, kunnes kuulin ystäväni ryijyhankkeesta ja innostuin asiasta taas enemmän hiplattuani tarvikkeita. Ryijy vaan on niin kallis hankinta, että sen pitäisi ehdottomasti tulla valmiiksi eikä hautautua keskeneräisten käsitöiden pohjattomaan kuiluun. Taas olisi siis ideoita vaikka kuinka ja liian vähän aikaa!

189418.jpg

Modan 6/2005 numeron malli 23 toteutunee jossain vaiheessa viikonloppuna ostetuista Sisu-langoista.

Joten kipin kapin neulomaan joululahjoja, niin pääsee uusien projektien kimppuun... joskus!

Outi