Koska tänään on satanut melkein koko ajan, ei mansikantaimien istuttamisesta ole tullut mitään. Odottakoon kuivempaan ajankohtaan. Mutta kummitytön villatakki on saanut viimeistelysilauksen ja on vihdoin valmis! Olkapäiden saumat tein kolmen puikon päättelyllä, hihat liitin ompelemalla ja muut saumat virkkasin. Vetoketjun kiinnitin ompelukoneella, koska ompelulangan tikki jää huomaamattomasti neulepintaan ja ompelukoneella homma käy varsin nopeasti... mitä nyt toisen puolen vetoketjusta kiinnitin kahteen otteeseen ja kerran katkaisin ompelukoneen neulan!

Neuletakin malli on alkujaan Novitan kevät 2006 lehdestä (malli nro 48), mutta oikeastaan siitä on vain silmukkamäärät noin 146 cm:n kokoiseen vaatteeseen. Alkuperäisessä mallissa on jonkinlaista pintaneuletta, jossa oikeat ja nurjat silmukat vuorottelevat, mutta koska halusin tehdä simppelin vaatteen, niin tein 2 o, 2 n -ribbineuletta. Aika hyvin sain etukappaleiden raidat kohdilleen. Lankaa neuletakkiin meni vajaat kolme kerää ja puikkoina oli 3,5 mm:n metalliset pyöröt.

178071.jpg

Henkari näyttää olevan vähän liian iso, koska neiti 8-vee ei tosiaankaan ole noin harteikas :). Tosin villatakin kuvaaminen tihkusateessa oli aika nahkeaa puuhaa, joten en sitten ryhtynyt asettelemaan vaatetta paremmin tai etsimään räystään alusta parempaa kuvauspaikkaa. Onneksi valoa riitti kohtuullisesti.

Joten neidin 9-vuotislahja on valmis, ei muuta kuin joulujuttuja tikuttamaan. Katson voivani esitellä näitäkin täällä, koska vain Runsaasti Neulova Ystäväni tietää tästä blogista - muut lähipiirissä eivät ole niin kiinnostuneita käsitöistä tai eivät ymmärrä tietokoneista tai blogeista yhtikäs mitään, joten ei ole vaarassa, että yllätykset paljastuisivat...

Outi