Vihdoin kotona. Lyhyt viikonloppureissu otti koville, kaksi matkapäivää ja yksi perilläolopäivä on ehdottomasti rankkaa, sillä eihän siinä ehtinyt rentoutua lainkaan! Pahoittelen jo etukäteen tätä vähäkuvaista päivitystä, sillä allekirjoittanut unohti ottaa kameran mukaan (pitäisikö jo ryhtyä harkitsemaan kamerakännykkää?). Etukäteen keräsin osoitteita eri käsityöliikkeistä, mutta tiukka aikataulu ei sallinut rentoa shoppailua, joten ihan kaikkia liikkeitä en löytänyt.

Tässä on kuva saaliista, omaan käyttöön 1650 grammaa ihania lankoja - tuo neonkeltainen lanka on ostos, joka harmittaa hivenen, mutta täytyy testata saako siitä pimessä hohtavaa asustetta..

159717.jpg

Perjantaina kun ajoimme Tallinnasta Pärnuun pysähdyimme Tallinnan laitamilla Maksimarketiin, joka myi etupäässä Novitan lankoja, mutta myös joitain muita akryylilankoja. Jostain syystä päädyin neonkeltaiseen italialaiseen Filati Cervinia kerään, jolla oli hintaa ruhtinaalliset 11 kruunua... euroina 0,70. Täyttä akryyliä, mutta siitä voisi saada joko koiran talutushihnaan heijastinjutskan tai miehen työvaatteisiin (pipoon) raitoja. Katsotaan... Novitan langat eivät olleet mitenkään erityisen halpoja, mutta tarjolla oli esimerkiksi Novita Spektriä (akryyli?), jota en ole Suomessa nähnyt.

Lauantai oli suunniteltu ostospäiväksi, vaikka muutakin ohjelmaa oli runsaasti, joten ostosten teon piti sujua melko ripeästi... harmillista! Kaupat aukeavat pääsääntöisesti vasta klo 10.00. Ensimmäiseksi poikkesin Rüütli 35 sijaitsevaan Lingad, Niidid, Nööbid, Sokid -nimiseen puotiin, joka myi nauhoja, nappeja, lankoja ja puikkoja. Mohairia ja tekokuitulankoja olisi ollut paljon, kuten Novitaa ja Katiaa, mutta tämän puodin lankavalikoima ei tällä kertaa vastannut toiveisiin. Sen sijaan puikkovarastoa kartutin Addin 50 cm:n 2,0 mm:n ja 4,0 mm:n pyöröpuikoilla sekä Cloverin 3 mm:n bambuisilla sukkapuikoilla. Pyöröpuikoissa oli enimmäkseen Inoxin ja Prymin puikkoja tarjolla.  Addin ohuempi puikko maksoi 3,01 € (47 kr), paksumpi 2,94 € (46 kr) ja bambupuikot 6,65 € (104 kr). Lisäksi aikaisemmin katkenneen puikkomittarin tilalle löytyi uusi, Novitan puikkomittari maksoi 1,02 € (16 kr).

Koska olin ainoa neulova henkilö seurueessa piti välillä katsella jotain muutakin, mukaan tarttui vaikka mitä. Esimerkiksi alusvaatteet olivat Suomen hintoihin verrattuna edullisia. Aloin jo hivenen huolestua, että tässäkö tämä nyt olikin, kun en aluksi huomannut Hospidali 3:ssa sijaitsevaa käsityöliikettä. Onneksi ystävä pongasi tämän putiikin, joka ei ulkokuorellaan koreile sivukadun varressa. Liikkeen nimi lienee Valma tai Knityard. Kyseinen putiikki myi kaikenlaisia eestiläisiä käsitöitä lapasista sukkiin ja suurempiin neuleisiin, mutta myös hahtuvaa, huovutusvillaa ja aivan ihania Jõgevan lõngavabrikin villalankoja, joita mukaan tuli kassillinen: kuvassa etualalla oleva beigensävyinen lanka (330 grammaa) maksoi 79,20 kruunua, viininpunainen (400 grammaa) 96 kruunua, valko-harmaa-vihertävä (430 grammaa) 103,20 kruunua sekä sinisen sävyinen (440 grammaa) 105,60 kruunua. Kassillinen villalankoja maksoi Viron kruunuissa 384 kruunua, joka on RatesFX:n valuuttamuuntimen mukaan 24,55 €... ei voi kalliiksi moittia!

Tämän jälkeen olin pahimman lankanälkäni tyydyttänyt ja tyydyin kiertelemään tavallisena turistina ympäriinsä:) Pieni polte jäi jäljelle, sillä Tallinnan osalta kävi juuri niin kuin ajattelin - vauhdilla suorinta tietä terminaaliin. Onneksi jäi kruunuja jäljelle seuraavaa reissua varten...

Outi

P.S. Torstain jälkeen en ole neulonut silmukkaakaan, joten kohta uudet langat alkavat todella poltella. Ene- parka vaan ei ole vielä valmistunut, vaikka hiukan onkin edistynyt viime viikolla...